Re: Výpočet zahraničního stravného
Dobrý den
v pondělí máte výpočet dobře - 69 Kč TC (5-12 hod), ZC 1/3 z 45 EUR = 15 EUR
úterý - 4 hodiny v zahraničí (12 hodin a méně 1/3 z 45 EUIR) + 69 (5 - 12 hodin) 15 EUR
středa 5 hodin v zahraničí (1/3 z 45 EUR) a 69 Kč tuzemské (5-12)
takže mi vyšlo 207 + 45 EUR x pondělní kurz kdy vyjel na služebku podle Vás 26,73 1202,85 + 207 = 1409,85 zaokrouhleno 1410 pokud neměl stravu.
Dobrý den,
podle toho co jsem dohledala tak úterý by se mělo řídit podle: http://www.adar.cz/online-poradna/3164-soubeh-tuzemskeho-a-zahranicniho-stravneho-v-roce-2013
tudíž zahraniční stravné nenáleží.
A ve středu počítáte celých 45EUR nemělo by být jen 15 EUR?
Předem děkuji za pomoc.
Pročítala jsem zákoník práce a nikde se nemůžu dobrat věty, že za cestu v zahraničí trvající 4 hodiny nenáleží stravné, když je tuzemské stravné. V VII. hlavě se píše trvá-li zahraniční cesta 1-12 1/3 stravného, nebo déle než 5 a tuzemské stravné. Z toho jsem vycházela
Teď si s úterkem vůbec nejsem jistá, takže počkám ještě na názor ostatních. Pokud nenáleží ZS tak máte úterý spočítané také dobře. Ale sčítejte EURA až za celkovou částkou a násobíte jedním kuirzem (platným dnem nástupu na služební cestu, tzn. 30 EURx + tuzemské stravné a zaokrouhlíte na celé koruny nahoru.
Již jsem si ujasnila souvětí a i díky Vám my to přišlo jasné.
Takže:
pondělí 15 EUR (8 hodin) + 69 (5-12)
úterý 104 (12 -18)
středa 104 (12 -18) tady se přikláním stejně jako k úterku (v zahraničí byl 5 hodin přesně - ne déle). Takže 277 + 15 EURx pondělní kurz.
Byla to makačka, ale pod to bych se již podepsala.
Omlouvám se za menší zmatky, ale tak bych to vyplatila teď já.
Moc Vám děkuji, je to pro mě velká pomoc, když na to také mrkne někdo, kdo tomu rozumím. Sama se snažím dohledávat, abych to měla správně. Děláme mezinárodní dopravu a výpočet diet je tedy u řidičů opravdu oříšek a já nemám žádné zkušenosti, paní přede mnou počítala sazby státních zaměstnanců, kurz počítala za každý den, neřídila se pravidly pro zahr. a tuz. stravné, nezohledňovala 2 denní pracovní cesty. Moc chyb a já to mám teď s min. zkušeností dělat správně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.