Re: referentka FÚ blokuje nadměrný odpoč
Asi bych prověřila, zda je na Vaší straně vše v pořádku. Zejména zda nepřišla žádná výzva k odstranění pochybností, nezahájili kontrolu, případně, zda na jiných daních nemáte nedoplatek, zda nezapočítali přeplatek z DPH na nějaké úroky z prodlení.
Možností, kde se to zaseklo může být mnoho.
Vy nemáte k dispozici odborníka, který rozumí daňovému řádu a procesním věcem?
Pokud ano, ať se jde podívat do spisu. Jinak těžko zjistíte, co se děje.
V každém případě bych písemně požádala o zaslání platebního výměru - vyměřené daně/nadměr. odpočtu za dané období. Tak ejlépe zjistíte, zda bylo vyměřeno, v jaké výši.
Re: referentka FÚ blokuje nadměrný odpoč
Dobrý den, připojím se také s letošní zkušeností, kterou řeším od 1/ 2015 a vyřešena byla až minulý týden.
V 1/ 2015 nám byl vyměřen úrok z prodlení. Vlastně jsem se to dozvěděla z DIS. Tak jsem si překontrolovala, kdy jsme v prodlení skutečně byli. Zjistila jsem, že za poslední čtyři roky ani jednou. Tak tam volám, že se mi to nezdá, jestli to správce nemůže prověřit. Jak v účetnictví tak v DIS žádné pozdní úhrady nejsou. Odpověď byla okamžitá: "Náš systém se nemýlí. Když to vidíte v DIS a já to tam vidím také, tak je to správně." Nicméně mi od 1/ 2015 do 6/ 2015 slibuje, že se na to podívá. V 6/2015 zjistila, že opravdu v prodlení nic nemáme a bude muset jít k nadřízené. V 7/ 2015 již připustili chybu spárování předpisů a plateb na F.ú., ale předpis úroku nezmizel. Takže jsem jim poradila, ať vše odpárují a napárují znovu. Paní poděkovala za radu se slovy: " No jo, to by šlo, ale ono je toho moc, takže to zabere dost času a dá to dost práce." V půlce 9/ 2015 jsem se opět ozvala. Dostala se mi zajímavá informace, po které jsem již raději nepátrala: "Jakmile provedeme úhradu vykázaného nadměrného odpočtu, tak to z DIS zmizi." A skutečně, předpis úroku do týdne zmizel vymínusováním.
Takže přeji pevné nervy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.