Re: Jednosměnný nebo dvousměnný provoz
Děkuji za informace. Pokud by tedy byli spolu v práci nejvýše 1 hodinu byl by to dvousměnný provoz s nerovnoměrně rozvrženou pracovní dobou a pokud by tam spolu byli více hodin, tak to je jednosměnný provoz? Já jsem to hledala v paragrafu co uvádíte, ale ohledně hodin jsem nic nenašla.
Děkuji.
Délka překryvu je důležitá pro posouzení, zda se jedná o jedno nebo dvousměnný pracovní režim. Zda je to pracovní doba rozvržená nerovnoměrně, závisí na tom, zda zaměstnavatel plánuje na jednotlivé týdny odlišný počet hodin. Pokud ano, jedná se o PD rozvrženou nerovnoměrně a pak zaměstnavatel musí stanovit vyrovnávací období, v rámci kterého zaměstnanci PD vyrovnají.
Děkuji, teď jsem z toho opravdu zmatená.
Pokud jeden zaměstnanec bude pracovat od 9.00 - 21.00 (12 hod.), druhý bude pracovat 21.00 - 05.00 (8hod.), a takto se budou střídat 3-4 zaměstnanci, toto by tedy byl dvousměnný provoz s nerovnoměrně rozvrženou pracovní dobou?
Pokud by jeden zaměstnanec pracoval od 9.00 - 21.00 a druhý od 19.00 - 05.00, toto by byl jaký pracovní poměr?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.