Re: OT: Nárůst exekucí
Já jsem několik let měla pokoj, teď ale mám 3 zaměstnance, každý z nich má 3 ex. Zjišťuji, že např. poplatky jsou opravdu hodně drsné - co si myslet například o tom, když na exe. s jistinou 20 tis. už bylo za 9 let vybráno 65 tis, ale povinné osobě naopak narostla dlužná jistina s příslušenstvím na cca 33 tis.? Všechny dosud vybrané částky šly zřejmě na poplatky exekutorovi, možná mimo pár korun na úroky. V tomto případě nešlo o půjčku, ale o dluh po rozvodu, takže úroková sazba asi nebude tak drsná jako jindy.
Nebo jiný příklad - před měsícem nám přišla nová exe. - napsala jsem, že budu posílat částku která zbyde po výživném po doplacení zbytku (asi 6 tis.) starší exe. Exekutor hned sebral zaměstnanci celé penzijko. Takže ve výsledku zam. přijde navíc o příspěvky 1 tis. měsíčně, které mu už nebudeme posílat.
Já tomu rozumím taky, ale nějak to nejde udělat spolehlivému zaměstnanci s čerstvě narozeným dítětem, s výživným na další, navíc v regionu, kde těžko najde jinou práci. V těch dalších případech minimálně jeden by možná takové řešení snesl (i když práci by taky nesehnal). Vím že ani jeden z těch našich dlužníků peníze najednou nesežene, jeden alespoň splácí po částech nad rámec srážek ze mzdy - i na exe., na kterou ještě srážet nemůžu kvůli pořadí.
Nyní je k řešení problémů s exekucemi k dispozici nový projekt, který má za cíl poskytnout dlužníkům (ale nejen jim) skutečně efektivní právní pomoc. www.branmese.cz pomůžeme každému, kdo má problém s exekucí nebo postupem exekutora, eventuálně i s dlužníkem. Portál přináší skutečné a rychlé řešení v podobě konkrétních právních podání a nikoliv jen pouhou radu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.