Re: Kontrolní hlášení a DUZP
>Dobrý den, má prosím někdo ošetřeno, jak bude řešit
>přijatá plnění nad 10 000 z hlediska DUZP? např. přijde
>15.2., takže musí přijít do přiznání i KH za únor, ale
>v B2 se musí vybrat DUZP z faktury 31.1.2016.
Můj program již dnes rozlišuje DUZP a datum přijetí faktury (pro DPH). Takže pro mě žádná změna.
>stejně tak nevím, zda u dokladů do 10 000, pokladních
>, paragonů atd. platí stejně, sice se DUZP do B3
>neuvádí, ale musí tam padat stejným členěním dle data
>přijetí a DUZP jako výše uvedeného ?
Tady nerozumím otázce.
>děkuji moc za názor
1/ souhlas , můj SW také umí a zde je nutno se obrátit na dodavatele SW - dle mého mělo být zapracováno již dříve (minimálně kvůli roční závěrce) ..
2/ B3 -tam není co řešit - uvádí se souhrnně - DUZP nevyplňujete
Já vidím spíše problém v evidenčním čísle.
To budeme přidělávat další kolonky, aby jsem vyplnili evidenční číslo dodavatele a var. symbol pro platbu.
Dle "pokynů" se evidenční číslo musí opakovat u splátkového kalendáře. Platební kalendář je zatím nenapadl.. ..
Nevím jak mě SW umožní u vydaných spl. a platebních kalendářů vyplnit stejné číslo daňového dokladu.
Klidně prozradím: http://hj-soft.cz/
Nastavuji si různé "pohledávkové řady" - vystavené faktury, faktury, které sám vystavuje klient, pohledávky vzniklé z uzavřených smluv a můžu zadat samostatně VS. Takže pohledávka má číslo pohledávky a VS a číslo pohledávky není stejné s VS. (stejný VS používám u pohledávek vzniklých ze smluv - nájemné, takže stejný VS u všech měsíců, různé číslo pohledávky).
Snad se Vám podaří je přesvědčit :-)
Já si moc nedovedu představit práci, kdybych si tohle nemohla zvolit. Téměř všichni klienti si vystavují faktury sami, k tomu někdy vystavuji něco já, to by byl teda zmatek :-)
(tohle mám v nastavení - že chci samostatně zadávat VS, nemusím to využívat)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.