Re: Pravděpodobný výdělek
Stanovíte pravděpodobný výdělek tak,.aby odpovídal tomu, co by bral kdyby pracoval alespoň 21 dnů. Rozhodně nemůžete používat nějaký jiný výdělek, natož z jiné firmy a jiné doby, nechcete-li platit pak rozdíl ze svého, v případě zjištěného nesprávného postupu.
Děkuji. Ovšem neměla jsem na mysli stanovení na základě výdělku v jiné firmě - zaměstnanec pracoval zde již v minulosti (před rokem) a po určité přestávce se opět vrátil, bohužel odpracoval pouze 5 dnů a pak šel marodit. Kolik by činila jeho pravděpodobná mzda je bohužel diskutabilní, protože velkou část tvoří (nezaručené) prémie. Proto jsem se ptala, jak správně stanovit pravděpodobný výdělek.
Zmátla mě tedy Vaše věta = odpracoval jen 5 dnů a šel marodit. Z toho jsem vydedukovala, že nastoupil buď nově nebo po RD.
Jestli u Vás pracoval dříve před tímto prac.poměrem v jiném prac.poměru , nemůžete k výdělku z té doby přihlížet.
Zkuste tedy přihlédnout k výdělkům srovnatelných zaměstnanců. Hlavně, aby neměl nižší než zaručenou (hrubou) .
Není zač, toto není ten důvod, zde je to celkem jasné a jednoduché.
Jsou ale některé věci opravdu pecky a že jsem se nikdy ničeho nebála vč.použití vl. rozumu :-). Ale to co se děje dnes, aby si mzdovka udělala práva, nemyslím tím ale pracovní právo. Jinými slovy práce mě pomalu ale jistě přestává bavit.
ZP neukládá,ale lze to do tzv.vnitřního předpisu dát.,účinnost je od vydání do budoucnosti. POdle mého názoru je sice správné,jak píše p.JasnáTakto máte v ZP dvě možnosti, ne vždy to znamená,že se zaměstnanec poškodí nebo zvýhodní. Mzdová si musí umět použitý způsob výpočtu v příp. dotazů obhájit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.