Re: Úvazek 30.h týdně
U vás je prací přesčas až práce nad stanovenou týdenní pracovní dobu. Nevíme, kolik to je, ani kolik hodin týdně odpracujete (přestávky na jídlo a oddech se do PD nezapočítávají). Práce do stanovené týdenní PD = mzda, nad tuto dobu mzda + příplatek nebo NV. Příplatky za noční práci a za práci v sobotu ano.
Je s podivem, že máte sjednanou PD na 30 hod./týden a pracujete až 64 hod./týden. Navíc píšete, že pobíráte invalidní důchod, tedy tahat těžké bedny (píšete, že jste v obchodě sama), je na pováženou, to by se zmohl i člověk, který žádný důchod nepobírá a je zdravý. Běžná prac. doba (na váš případ) se dá říci, že je 40 hod./týden, tudíž vše, co máte nad tuto dobu, by měl být přesčas. přípl. Také záleží, kolik hodin máte odpracovaných za celý měsíc apod., takže bez kontroly výpl. pásky lze těžko říci, jestli máte spočítanou správně výplatu nebo ne. Co se týká nočního příplatku, tak ten byste měla mít zaplacený, pokud pracujete v noci (do 6. hod. ráno).
To máte úplnou pravdu,je to na pováženou,za měsíc říjen mám odpracováno 195 h. to jsem dělala 12.h.denně asi 14.dní,a ani minulý měsíc jsem příplatek za noční na pásce nenašla.Smím se zeptat jestli se příplatky počítají z hrubé mzdy nebo,mám 60,-Kč na h.hrubého,dá se nějak vypočítat kolik dělá hodinový příplatek? děkuji moc za odpovědi všech.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.