Re: Účetní závěrky do sbírky listin
Na pražském soudu taková podání od externí účetní vrací s tím, že soud nebude k tomuto zaslanému mailu přihlížet, tzn. jako by nebyl odeslán
https://or.justice.cz/ias/ui/specifikaceSL
... Podání s listinami zaslané emailem, prostřednictvím online podání nebo webovou aplikací ePodatelna musí být podepsáno uznávaným elektronickým podpisem založeným na kvalifikovaném certifikátu vydaném akreditovaným poskytovatelem certifikačních služeb. ...
>>>>>Obdrželi jsme výzvu k zaslání účetních závěrek do
>>>>>sbérky listin. Dle výzvy je máme zaslat jako pdf. na
>>>>>emailovou adresu. Není zde uvedeno nic o tom, že by
>>>>>měly
>>>>>být opatřeny elektronickým podpisem.
>>>>>Stačí tedy poslat výsledovku a rozvahu pouze takto
>>>>>emailem?
>>>>>děkuji
>>>>
>>>>Opravdu napsali, že to máte poslat mailem?
>>>
>>>" Listiny lze zaslat pouze v elektronické podobě ve
>>>formátu pdf, a to elektronickou poštou na adresu
>>>podatelna@ksoud.unl.justice.cz nebo s využitím
>>>datového
>>>nosiče CD-R ..."
>>Já posílám naskenované doklady s podpisy jednatele ve
>>formátu .pdf
>>na emailovou adresu.
Aha, tak vloni jsem to tak ještě posílala.
>
>Na pražském soudu taková podání od externí účetní
>vrací s tím, že soud nebude k tomuto zaslanému mailu
>přihlížet, tzn. jako by nebyl odeslán
>
>https://or.justice.cz/ias/ui/specifikaceSL
>
>... Podání s listinami zaslané emailem,
>prostřednictvím online podání nebo webovou aplikací ePodatelna musí
>být podepsáno uznávaným elektronickým podpisem
>založeným na kvalifikovaném certifikátu vydaném akreditovaným
>poskytovatelem certifikačních služeb. ...
>
Domníváte se, že je v právním státě možné, aby si každý soudní úředník vykládal zákon po svém? Buď je špatný zákon, který umožňuje dvojí výklad, nebo živíme špatné soudní úředníky, kteří nerespektují jednoznačný zákon.
Důsledkem je jen neúcta k zákonům obecně.
Samozřejmě u nemyslícího člověka může být výše uvedené kydáním hnoje na naše bezchybné zákony a bezchybné jednání úředních osob. I tito přispěvatelé mají právo sdělit zde svou emoci, za názor jejich sdělení nelze brát.
Hezký den!
Pouze jsem popsala svou zkušenost.
Není to můj právní výklad, není to můj názor (jestli takto lze nebo ne). Soudit se s úředníky soudu, že špatně vykládají zákon, nebudu. Právní stát taky posuzovat nemíním, nejsem právník.
Také Vám, Pavle, přeji hezký den!
Krajský soud Plzeň také přijímá uzávěrky zaslané e-mailem, na speciální adresu k tomu před časem zřízenou. Na jejich stránkách jsem k el. podání našla toto:
"Jiné elektronické dokumenty (např. důkazní listiny, smlouvy, faktury, obrazová dokumentace atd.) se podepisují uznávaným elektronickým podpisem, a to s přihlédnutím k jejich povaze. Je třeba zvážit, zda by bylo obdobné podání podepisováno, pokud by bylo zasláno v listinné podobě."
Třeba jsou rádi, že jim někdo vůbec uzávěrky posílá.
Vaše odpověď mě rozesmála - ale jak říká má kamarádka -kdyby zákony
vytvářely zástupci na obci - taky by to tak dopadlo/jak se chce našich 200 zákonodárců domluvit, vždyť se nedokážou domluvit dva lidé..
Já bych doporučila vzít si příklad ze Švýcarska - tam to berou jako velkou poctu rozhodovat o celém národě, takže tuhle práci mají zdarma a buď si vezmou z práce dovolenou a nebo neplacené volno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.