Re: omezení nákupu PHM u paušálu
POstup:
za firemní peníze nakoupiíte PHM, vydáte z pokladny (nebo zaplatíte kartou) - tolik, kolik projedete
účtujete na 501, DPH uplatníte pokud vedete knihu jízd
na konci roku zkontrolujete stav 501 (analytiku na PHM) a pokud vychází pauášl líp, tak vyřadíte z daňových nákladů 501 (anal. na PHM), vyřadíte z daňových parkovné takového vozu a v dańovém přiznání uplatníte paušál na takové auto (pokud splňujete další podmínky pro uplatnění paušálu)
Takže omezení není, pokud projedete za víc než 5000 kč měsíčně - paušál se Vám nevyplatí.
Re: omezení nákupu PHM u paušálu
2 roky jsme paušál používali,ale letos to nejde.Měli jsme to špatně,protože jsem přebrala účto a jednatelé nedali smlouvy k autům.
No ale na TP jsou uvedeni jako vlastníci,tak jsem si myslela,že jsou vlastníci.Až letos jsem zjistila,náhodou,že mají zajišťovací převod vlastnického práva k vozidlu.Nevím,kde se stala chyba a jak z toho ven.Nechtějí právě letos psát knih jízd.
Doklady z nich musím tahat,na nic nemají čas.Nevím jak to bude příští rok. Moc děkuji za Váš čas a rady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.