Re: OT:Proč tolik lidí odmítá dat. schrá
Mám stejný názor jako Vy - datovou schránku (jako občan i jako živnostník) používám od jejich vzniku a jsem velmi spokojená. Konverzi do písemné podoby jsem zatím potřebovala jen jednou. Nemám pocit, že NEexistence datové schránky by mě mohla ochránit před nepříjemnostmi typu exekuce... doručení a právní důsledky nastanou i při běžném poštovním doručení. Datovka mě zbavila nutnosti běhání na poštu + čekání v dlouhých frontách tamtéž.
Re: OT:Proč tolik lidí odmítá dat. schrá
Ano, vnímám to stejně, a to mně ji vnutili ze zákona jako DP, mám jenom tu jednu i když jsem i účetní- OSVČ, ale je pravda, že jsem musela napsat FÚ, aby doručoval mé soukromé věci do této profesní DS, jinak chodily obálky s pruhem. Mám do ní přístup jenom já, což nevím, jestli v souvislosti s KH je dobrý nápad, musím podumat a něco udělat se smlouvami s klienty, které zastupuji- pro ně velmi "pohodlné", ale v souvislosti s pokutami pro mne už asi ne...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.