Re: Výpověď, nemocenská, odstupné
PP skutečně ještě neskončil, pokud vám zaměstnankyně nesdělila, že na prodloužení PP netrvá, tak že snad jste jí neodhlásila ze SP a ZP.
Protože se odstupné vyplácí při skončení PP, tak asi je to problém, když jste ho vyplatila aniž by PP skončil.
Třeba se k tomu ještě vyjádří nějaký právník.
No já přemýšlím, že bych jí to ještě opravila (ozvala se sama a final výplaty ještě nemám) a že by ten rozdíl vrátila případně by se jí to odečetlo jako záloha při faktickém ukončení... Je fakt, že tam se ještě může změnit průměr, z kterého se bude počítat odstupné... Odhlášenou ji naštěstí nemám. A chápu to dobře, že by se pak měla ještě na 3 dny vrátit do práce (když onemocněla 3 dny bez ukončením?)
Myslím, že vzhledem k tomu, že jí jde o tu náhradu mzdy, tak trvat bude... Volala a ptala se, jestli se mi dostala ta neschopenka a že jí přijde že má dost peněz, říkala jsem jí, ať počká, až pošlu výplatnice, až pak mi došlo, o co jí zřejmě jde a že je asi informovaná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.