Re: Žádost o stanovení výše sr. § 288
>Dobrý den,
>
>navazuji na svůj dotaz zde no fóru, kde jsem žádala o
>kontrolu výpočtu srážek ze mzdy jako zaměstnavatel.
>Bohužel situace se vyhrotila a zaměstnanec tvrdí, že
>srážky jsem vypočetla vysoké a tím jej okrádám.
>Nemá někdo zkušenosti s využitím § 288 Obč.soud.řádu-
>požádat soud resp. exekutora o stanovení výše srážek
>pro 1.měsíc, kdy má být srážka provedena?
>Moc by mi to pomohlo a přijde mi to jako dobrá možnost
>si věci relativně smírně vyjasnit a právníky nechat
>zatím stranou.
>
>Předem děkuji všem za komentáře.
Jedná se o ten případ, kdy zaměstnanec tvrdí, že částka zabavitelná bez omezení je určena pouze pro přičtení ke 2. třetině v případě přednostní pohledávky? A že jemu při nepřednostní exekuci máte srážet pouze třetinu bez přičtení částky zabavitelné bez omezení? Nesmysl. Vy postupujete naprosto správně, viz paragraf 279 odst. 3 OSŘ. Napište dotaz na exekutorskou komoru a dejte mu přečíst odpověď. Chce-li srážky nižší, ať podá návrh na soud sám.
>
>
Re: Žádost o stanovení výše sr. § 288
Ano, jedná se o částku sráženou bez omezení. Tvrdí, že jeho příjem není tak vysoký, aby mu mohlo být sraženo více jak 3.059,- Kč. Moc nerozumím jeho výpočtům a tvrzením, ale nezabavitelnou částku chápe jinak něž já. Dále argumentuje, že částka sražená bez omezení se použije v případě přednostní pohledávky.
Řekla jsem mu, že pokud se domnívá, že ho zaměstnavatel poškozuje, ať jedná podle práva. Jednatel společnosti zasáhne až v případě, že bude mít k dispozici námitky písemně. Já hledám smírnou cestu.
Obrátit se na ex.komoru mě také napadlo, ale když já těm exekutorům také nefandím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.