Re: KH: doručování výzev, prodloužení lh
Evo,
administrátor DS může zřídit oprávnění osobě pouze pro nahlížení tzv. kukátko, s tím, že tato osoba nahlédnutím do DS neotevře došlou poštu, pouze zjistí odesilatele a předmět zprávy.
Ale tím stále bojujeme pouze o dodržení 5+10.
Prodloužení této lhůty by šlo pouze navrácením lhůty v předešlý stav např. při umístění v nemocnici, nikoliv odjezdem na dovolenou. :-))
Když jsem se ptal pracovníků GFŘ kdy si má taková osoba vzít dovolenou delší než 5 dní, tak na mne koukali jako na vrchního kolotočáře a mumlali něco o tom, že oni bojují s daňovými podvodníky a že KH všem poctivým přinese narovnání podnikatelského prostředí a tím bude přínosem pro nás všechny poctivé. Domnívám se, že jsou to autisté, kteří jsou ovládáni pouze tou svou vizí a netuší, že mimo podvodníků také existují normální lidé.
Hezký den!
Nojo, jenže to neřeší problém v případě, že do DS přijde více zpráv - od CML i jiné. Pak bohužel nepomůže, že dotyčný si otevře jen tu "jinou" zprávu (protože ji potřebuje - třeba jako advokát nemůže NEodvírat zprávy) - a tím způsobí i doručení "nerozkliknuté" zprávy od CML :-(
Co s tím?
Myslím, že nás první povyražení čeká už o prvních Velikonocích. Toho kdo vymýšlel lhůty vůbec nenapadlo, že by se také mohly potkat delší svátky s víkendem. Od r. 2016 je svátek na Velký pátek, takže se může stát, že nic zlého netušící šéf (v jiném případě klient) vstoupí do DS ve čtvrtek, tam bude výzva - a účetní má po svátcích, protože v pondělí už nestihne nic vyřešit. Zajímavé to bude hlavně u účetních, které jsou zaměstnanci, někteří aby se dobývali do práce do firmy, kde třeba celé 4 dny nikdo nebude. Já se tam sice dostanu bez problémů, ale že by se mi chtělo kazit si svátky a víkend dojížděním do práce ..... A to samé může nastávat okolo 5. a 6. července, nemluvě už o Vánocích - to míváme firmu zavřenou od 23.12. do 2.ledna.
Velice trefně napsané. A aby mě někdo nenapadal - když je to nutné z provozních důvodů nebo návalu práce, klidně dělám i o víkendu nebo mezi ván. svátky (kolikrát si beru i domů to, co jde). Štve mě ale, že by to mělo být kvůli buzeraci státních úředníků.
Bohužel jsou to kalendářní dny. Proto jsem uvedla příklad Velikonoc - už v r. 2016 čtyři volné dny v celku, když přijde výzva ve čtvrtek před Velkým pátkem, tak musíte reagovat nejpozději do úterý, což je hned první pracovní den. Na Vánoce to bude ještě zajímavější, tam může být i 5 volných dní za sebou. A nevím, kdo by chtěl řešit KH např. na Štědrý den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.