Re: Účetní pro firmu
Práci účetní můžete vykonávat klidně na pracovní poměr.
Pro druhou firmu - taky na pracovní poměr nebo na dohodu (nevím, jak to budete mít časově a pokud to nebude v rozporu s pracovní smlouvou v prvním zaměstnanání).
Můžete být i OSVČ, ale tady pozor - vydání živnostenského listu je podmíněno vzděláním a praxí. Přesné doby praxe z hlavy nevím, určitě najdete. Takže pokud praxi nemáte - ŽL Vám jen tak nedají. (ještě je tu asi možnost odborného zástupce)
Děkuji za odpověd, ty podmínky jsem právě četla na ŽL a samozřejmě nesplňuji, proto jsem se ptala, jestli můžu být účetní v rámci pracovního poměru, jelikož bych nerada kývla na něco.co vlastně ani není legálně možné. Nenašla jsem knihu ani info kde by bylo napsané - kdo může vykonávat tuto činnost a jaké jsou všechny povinnosti. Nemáte nějaký tip?
V pracovním poměru můžete pracovat jako účetní i bez praxe. Ovšem - pokud si na to troufnete. Povinnosti účetní - může to být různé, podle zaměření firmy, podle ochoty podnikatele zaměstanat někoho nezkušeného.
Někdy pomůže možnost konzultace s daňovým poradcem (firma zaplatí poradenství, účetní má konzultanta).
Mě nejvíc v praxi pomáhá sledovat toto disk. fórum. Tady se naučím hodně.
Tip na publikaci, kde by bylo "vše" nemám. A nevím, jestli taková existuje.
Děkuji Vše za rady. Nezkušená právě jsem - budu mít co dělat, hodně studuji a tady si taky pročítám dost příspěvku, někde začít musím. U té jedné firmy budu mít k dispozici bývalou účetní té firmy co děla ještě rok 2015 nebo aspoň doufám, že dohoda platí. U té druhé firmy o tom pochybuju. 'Takže otázka jak to bude. Knizky od Anagu jsem procházela problém je to, že některé jsou aktualizované dost pozdě co se týče zákonů dph a další podobné...Ale určitě si koupím v roce 2016 nějaké aktualizované knihy
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.