Vlákno názorů k dotazu KH - kolik je skutečně "do 5 dnů"? od akras - Re: KH - kolik je skutečně "do 5...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 11. 2015 6:59

akras (neregistrovaný)

Re: KH - kolik je skutečně "do 5 dnů"?
    osobně si myslím, že den odeslání na email= den doručení a tedy odpověď nejpozději 26.12.
    Přidám se také s dotazem, plácám se v tom :-( - dorazí výzva, jsem na dovolené/nemocnici prostě mimo, odešlu jen kouzelnou větu, že trvám na původním podání (ví někdo jak se tato věta bude posílat - bude na to spešl formulář nebo formou dopisu ? ), vrátím se z dovolené/nemocnice, zjistím, že výzva byla poslána oprávněně - v KH si najdu chybu, vystavím a podám následné KH - co z toho pro mě plyne, jaký postih - nejdříve trvám na původním podání, pak pošlu násladné.

• 30. 11. 2015 7:25

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

>osobně si myslím, že den odeslání na email= den
    >doručení a tedy odpověď nejpozději 26.12.

>Přidám se také s dotazem, plácám se v tom :-( - dorazí
    >výzva, jsem na dovolené/nemocnici prostě mimo, odešlu
    >jen kouzelnou větu, že trvám na původním podání (ví
    >někdo jak se tato věta bude posílat - bude na to spešl
    >formulář nebo formou dopisu ? ), vrátím se z
    >dovolené/nemocnice, zjistím, že výzva byla poslána oprávněně - v
    >KH si najdu chybu, vystavím a podám následné KH - co z
    >toho pro mě plyne, jaký postih - nejdříve trvám na
    >původním podání, pak pošlu násladné.

Akras,

ve formuláři má být "rychlá odpověď" ke které přidáte pouze č.j. výzvy.

Pokud bude jedna odpověď "trvám na původním podání" a pak následné KH, tak by to mělo snad být bez sankce.

Opakované "trvám na původním podání" a následné KH uvažují již sankcionovat.

Nicméně sankce jsou "do" a nejsou pevné jako jiných případech. Takže bych risknul odpověď i když nevím, jak se věci mají. Když neodpovíte tak je 30 000 Kč jistých.

Hezký den!

• 30. 11. 2015 7:30

akras (neregistrovaný)

Děkuji Pavle za odpověď, ještě že Vás a další dobré duše v tomto pochroumaném účto-daňovém světě máme :-) Krásný den Šárka

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).