Vlákno názorů k dotazu Vyplnění potvrzení pro zaměstnance - lhů od JiřinaH. - Re: Vyplnění potvrzení pro zaměstnance - Pokud vím, tak...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 12. 2015 15:13

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Vyplnění potvrzení pro zaměstnance -
    Pokud vím, tak jen v zákoně o daňovém řádu ( týká se i daně z příjmů)
    je lhůta na vystavení Potvrzení pro daň.účely a to na písemnou žádost zaměstnance ( nebo býv.zaměstnance) do 10 dnů.
    V praxi jsem vždy učila mzdovky - nenechte si "dýchat na krk ". Ochotně ,rychle a správně - ale to neznamená na počkání. Je dobré si zaměstnance "vychovat", nesmějí mít však pocit neochoty. Vysvětlete,že máte také jinou práci a že conejdříve uděláte. Rozlůišujte, jak to asi spěchá, zda musí pro potvrzení znova jedzdit bůhví odkud ,to vše vzít v úvahu. Nikdy nebyl problém. Problém nastal jen když nad mzdovou stál a čekal, až to konečně dostane - dostal a kolikrát s chybou.

• 2. 12. 2015 16:03

ano (neregistrovaný)

Svatá pravda! Mám jednu, která chodí čtvrtletně s potvrzením na příspěvek na bydlení a pravidelně přijde s tím, že zítra nejpozději to musí dát na ÚP.

• 2. 12. 2015 16:15

ive (neregistrovaný)

Nedávno jsem sem dávala stejný dotaz. Ještě je lhůta na vydání pracovního posudku - 15 dní, lhůty na běžná potvrzení jsem nikde nenašla. Dotaz jsem dávala poté, co mě jeden zaměstnanec vynadal, že potvrzení, které ke mně doputovalo v pátek večer, neměl ve středu hotové (byl to člověk, kterému potvrzení každý měsíc posílám poštou).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).