Re: KH - přijatá FA sice nad 10.000, ale
Já tam prostě v §§ 101g a 101h takovou automatickou možnost pokutovat nevidím.
Někdo se splete v čísle dokladu, bude vyzván a 10 tisíc flastr?
K žádnému krácení navíc daně nedochází.
Pokud by tomu opravdu! takto mělo být, po více jak dvaceti letech končím a jdu na Úřad práce...
L-Core,
dnes může přednášet každý, kdo má trochu drzosti. O znalostech to u části přednášejících není.
Včera na tiskové konferenci si pan GŘ také pletl pokuty.
Ta přednášející, co tvrdila, že bude za chybu automaticky 10 000 Kč, evidentně neznala § 101h ZDP.
10 000 Kč je pouze při podání v náhradní lhůtě po výzvě správcem, čemuž předchází nepodání KH.
Pokud někdo podá ve lhůtě a má tam chybu tak bude vyzván a teoreticky mu hrozí až 50 000 Kč když chybu neopraví. Ovšem s přihlédnutím k § 101h/6 tj. pokuta nesmí být v hrubém nepoměru k významu porušené povinnosti atd. Když chybu opraví, tak postih nevidím.
Nepředpokládám, že by někdo záměrně vyráběl množství chyb, aby mařil správu daní. To by bylo podle § 101h/3 ZDPH.
Já to vidím tak, že se musí hlavně včas odpovědět.
A při stovkách řádků se asi chyba vyskytne.
Ale jak tvrdí pan GŘ v Pardubicích bude SW s určitou mírou inteligence a tak není čeho se bát a zejména se nemá šířit panika.
Hezký den!
Doufám že máte pravdu , neumím si představit takovýto likvidační postup ...ale přednášející je kvalitní ...to bych spíš uvěřila, že jsem si něco vyložila příliš černě
http://www.ucetni-portal.cz/dagmar-fitrikova-14-z.html
Taky řekla, že je pravděpodobný zpočátku generální pardon na tyto sankce ....a to už je vše , jdu dělat něco plodnějšího ...
DM,
i když paní Fitříkovou respektuji, tak podle mého názoru generální pardon podle stavu práva dnes v 8 hodin ráno, není možný.
DŘ nic takového neumožňuje. Ledaže by se KH prohlásilo za živelnou událost (§260/1/b DŘ).
AB pouze slíbil přílepek, který spáchají poslanci ANO, aby částečně napravili legislativní paskvil, který schválili poslanci ANO. To očekávám nejdříve k 1.7.2016.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.