Re: KH a odvod stravenek
Proč stresujete ???
SW firmy přede dávno ví co a jak dělat...
http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/de-novinky/2015_Dopis-softwarove-firmy.pdf
Vy jen zadáte do SW a SW dle naprosto přesných informací které dostává od finanční správy sám vyplní KH
Žádný problém, pokud informace pozmění třeba 20.2. - času dost..
>>>>Dobrý den, přečetla jsem si zprávu níže jak
>>>>postupovat
>>>>při nákupu stravenek v KH. My máme restauraci takže
>>>>stravenky přijímáme. Při odvodu každá stravenková
>>>>firma
>>>>postupuje jinak. Jedna vystavuje daňový doklad kde
>>>>jsou položky: Celkem za produkt 18000,-- Cena bez
>>>>DPH
>>>>1036,-- Sazba DPH 21% DPH v Kč 217,-- Cena celkem
>>>>1253,--.
>>>>Druhá firma: Hodnota odevzdaných poukázek 18000,--
>>>>Provize 1036,--
>>>>DPH 217,-- Proplaceno partnerovi 16747,--. Jak tedy
>>>>postupovat při vyplňování KH. Děkuji za odpověď
>>>
>>>...a přitom by to bylo tak jednoduché, kdyby tam
>>>nenacpali položky nepodléhající DPH... :-/
>>no právě doteď jsem si myslela, že tam dám jen tu
>>provizi jako můj náklad a vše je jinak.....
>Proč stresujete ???
>SW firmy přede dávno ví co a jak
>dělat...
>http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/de-novinky/2015_Dopis-softwarove-firmy.pdf
>Vy jen zadáte do SW a SW dle naprosto přesných
>informací které dostává od finanční správy sám vyplní KH
>Žádný problém, pokud informace pozmění třeba 20.2. -
>času dost..
Jinko,
to je správný přístup.
Poslouchal jsem včerejší tiskovou konferenci pana GŘ a není čeho se bát.
A kdo má výhrady ke KH, tak je podezřelý a asi stojí za těmi kolotoči v hodnotě 50-60 miliard ročně.
Já za těmi karusely nestojím a tak mám radost, jak se sníží administrativní zátěž poctivých podnikatelů, protože se budou kontrolovat pouze podvodníci a nikoliv slušně společnosti. Narovná se podnikatelské prostředí, protože se podvodníci budou eliminovat. Zkrátka samá pozitiva.
Už aby bylo 25.2.2016, to už možná bude definitivní Informace jak vyplnit KH, a nastane ráj na Zemi.
Hezký den!
>Poslouchal jsem včerejší tiskovou konferenci pana GŘ a
>není čeho se bát.
Zarazilo mě několikrát zdůrazňované, že v evidenci pro KH není nic, co by nemuselo být v evidenci pro účely přiznání dle §100. Co třeba číslo přijatého dokladu (nemyslím evidenční v "mém" učetnictví, ale opsané z přijatého dokladu)? Takové to "2015/FO/00025478545875/X-6" (jak jsem už také někde viděl), každý pes jiná ves.
Jasně, není to nic fatálního, ale pokud člověk měsíčně účtuje tisíce přijatých dokladů, je to prostě dost práce navíc.
>Už aby bylo 25.2.2016, to už možná bude definitivní
>Informace jak vyplnit KH, a nastane ráj na Zemi.
Možná se do té doby probudím a zjistím, že KH byl jen zlý sen ;-)
L-Core,
pan GŘ mi připadal jako nějaký marketingový pracovník, který sice o produktu nic neví, ale musí ho prodat a tak říká nějaká slova, složená do vět.
Nechci říkat, že pan GŘ přímo lhal, ale určitě nemluvil pravdu právě v čísle přijatého DD, ten se podle § 100 nemusí sledovat. Dále se podle § 100 nemusí sledovat DUZP dodavatele. Takže minimálně tyto dva údaje jsou navíc. Navíc když se k vyplnění něčeho musí vydat metodika o 20 stranách, tak mi to nepřipadá jako jednoduchá záležitost nezvyšující pracnost.
Nepravdu také uváděl o pokutách.
Doporučil bych mu, ať si přečte ZDPH a potom jde prodávat ten svůj produkt.
Ale ten jeden novinář o tom věděl ještě o řád méně a tak tiskovka proběhla tak, jak proběhla.
Hezký den!
P.S.
líbil se mi ten podržtaška, který na modelovém příkladu, kdy se v KH vyplní jeden řádek A5 prokázal, jak je KH jednoduché a nenáročné. Zasadil tím ránu válečným štváčům, kteří stále na dokonalém KH hledají nějaké chybičky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.