Re: Okamzite Zruseni PP
Cetl jsem,ze pokud neni vyplacena byt jen cast mzdy nebo spatne spocitana vyplata muzu dat zruseni PP a u me je prokazatelne,ze mzda byla spocitana spatne.Dal jsem to prepocitat nezavisle i memu dan.poradci a mam ji opravdu bez priplatku za nocni provoz i priplatku za prescas.V me firme kde pracuji mi jejich mzdova ucetni dokonce rekla,ze maji zakazano od majitele prescasy proplacet.Myslite tedy ,podle Vas ,ze je to opodstatnene?
Cetl jsem,ze pokud neni vyplacena byt jen cast mzdy nebo spatne spocitana vyplata muzu dat zruseni PP a u me je prokazatelne,ze mzda byla spocitana spatne.Dal jsem to prepocitat nezavisle i memu dan.poradci a mam ji opravdu bez priplatku za nocni provoz i priplatku za prescas.V me firme kde pracuji mi jejich mzdova ucetni dokonce rekla,ze maji zakazano od majitele prescasy proplacet.Myslite tedy ,podle Vas ,ze je to opodstatnene?
Ne o to se nejedna,pracuji v obchode ve firme,meho kolegu prevelili na jine pracoviste a smeny,ktere mel odpracovat on jsem delal ja,jelikoz tam misto nej nemeli koho dat.Tak mivedouci rekl,ze tam musim zustat misto nej.Mesic jsem pracoval moje smeny + jeste odpoledne jeho smeny,a to je podle me prace prescas.
Co přesně nebylo ve mzdě zúčtováno? Mzda za hodiny odpracované nad rámec Vašeho pracovního úvazku, nebo přesčasový příplatek?
Zkrácený úvazek a přesčasové hodiny:
http://zdravi.e15.cz/clanek/mlada-fronta-zdravotnicke-noviny-zdn/zkraceny-uvazek-a-prace-prescas-472361
Ale nepíšete, jak máte rozvrženu pracovní dobu. Pokud byste ji měl rozvrženu nerovnoměrně, měl byste stanovené vyrovnávací období a pak se pozná, co bylo a nebylo prací přesčas, až po jeho ukončení. Nejvyšší soud nedávno rozhodl, že špatně spočtená mzda není důvodem pro okamžité zrušení PP, v každém případě se v rámci soudního sporu posuzuje, kolik bylo vyplaceno a kolik zaměstnavatel dluží, jaký je poměr či nepoměr mezi těmito částkami (byť ZP hovoří o jakékoliv částce). Takže já bych tak optimistická jako ostatní nebyla.
Jsem na neschopence dva dny,ale se zaměstnavatelem to řeším písemně přes emaily.Mám v rukou pásky i kontrolní lístek kolik jsem odpracoval hodin.A co když mi zaměstnavatel mzdu za ty měsíce dorovná dřív než uplyne těch 14 dní PN,když mi to dorovná třeba v pátek tak já můžu podat okmžité zrušení nebo už ne,jelikož mzdu dorovnal?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.