Re: vyúčtování daně a bonusů ke konci ro
Nejsem si jistá, zda to software vypracoval správně. Firma končí, tak dělám vyúčtování za rok 2015 k 30.11.2015 a nechci čekat do příštího roku, to už firma nebude existovat. Ale počítač, resp. software ještě nemá formuláře pro vyúčtování 2015a cpe mi do toho 2014, tak tady nad tím sedím a nevím, co s tím. Taky nechápu, kde vzal tu částku. Jeden zaměstnanec nedoplatek 510 a druhý nedoplatek na bonusech 600.
Nevíte, kde se částky vzaly a chcete poradit, kam s nimi?
To je dobrý fór :-)
Nejdřív musíte zjistit, kde systém částky vzal.
Vemte staré vyúčtování, jesti tam není přeplatek nebo nedoplatek zaplacený v tomto roce.
Pak musíte jít po jednotlivých měísích.
Pozor - doplatek na daňovém bonusu z roční zúčtování za 2014 se uvádí na první stranu vyúčtování. POkud byl - žádali jste o něj v průběhu 2015?
Možností je spousta, pátrat musíte sama.
Počkala bych s vyúčtováním do ledna.
Ne, tak jsem to opravdu nemyslela :-).
Chyba tam bude, software dělá, že ještě neskončil rok 2015, cpe do výpočtu 2014 a přesto vlak nejede. Rok 2014 v pořádku nedoplatek/přeplatek 0,-Kč.
A já nechtěla čekat do ledna, kdy firma (přes soft.) udělá upgrade systému. Tato firma, které dělám mzdy skončí.
Ale asi budu muset počkat, tak snad budou komunikovat.
děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.