Re: práce účetní - zvládne to jedna účet
Dobry den, co znamena spousta vydanych faktur? Zalezi i na sikovnosti programu. Objednavky Vam zadava do systemu kdo? Take ucetni? Je potreba take vytvorit prijemky, dodaci listy, neni to pouze o fakturach. Dale parovani plateb v bance, programy umi platby sparovat automaticky, pokud ne parovani plateb muze zabrat mnoho casu. Mzdy pro 60 zamestnancu, opet zalezi jak mate propracovany system. Kurzove rozdily umi programy take spocitat sami. Pokud chcete mit vse radne pod kontrolou a nepracovat ve stresu, jsem toho nazoru, ze dve toto je prace pro dve ucetni.
Také bych řekla, že toto je pro 2 účetní. Trochu mi to připomíná naši agendu - jsme zemědělci, dodáváme samostatně převážně do jiného státu EU, takže platby v EUR i v Kč, pokladna v Kč i EUR, nedokončená výroba, zelená nafta, daň z nemovitostí, nájmy atd. (+ obdobně jako výše). Zaměstnanců méně, ale vše to máme ve 4 firmách - jedna větší a ostatní v menším rozsahu. Objednávky a dodací listy dostáváme hotové, já jen vystavuji faktury.
Já také jen ty faktury vystavuji, ale právě, že jsem na rodičovské dovolené a zpracovávám vše doma, v práci mám ale prostředníka, který mi pomáhá s přípravou podkladů pro různé účetní operace, zajišťuje mi výpisy a spravuje korunovou pokladnu. Pokud nastoupí nový zaměstnanec, tak po něm vyžádá nezbytné doklady atd. Nyní se jednatel rozhodl, že nechce, aby ještě někdo další viděl do účetnictví a mezd, a požaduje po mně abych vše zpracovávala sama. Já mám právě hrůzu z toho, že už nebudu stíhat a ten stres, navíc do práce bych se dostala jen v sobotu nebo v neděli kvůli hlídání. Účetní ani mzdový program už nesmím mít doma.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.