Re: výpočet solidární daně ...?
>>dobrý den, mohu se vás optat? firma platí soudem
>>stanovený doplatek mzdy za prohraný spor se
>>zaměstnance.
>>Mzda k doplacení brutto je 190.000,- Kč - advokátem
>>spočtené odvody zce OK, ale počítá i s odvodem
>>solidární
>>daně 190.000-106.444*7%, t.j.
>>daň sražená + solidární
>>Limit 106.444 se přece použije při měsíční mzdě a ne
>>při doplatku za více měsíců ...? Jak to vidíte vy
>>prosím ? Já bych z částky 190.000,- solidární daň
>>neodváděla, jelikož to není měsíční mzda, ale mzda za
>>více
>>měsíců ...?
>Ale vyplácíte ji v jeden měsíc. § 38h odst. 1 ZDP.
>Slevu na poplatníka a případné další slevy taky přece
>neuplatníte tolikrát, za kolik měsíců mzdu vyplácíte.
>Solidární daň rozhodně odvést.
já bych ji odvedla tak jako tak, raději odvést než mít nedoplatek, ale uvažovala jsem, že se jedná o měsíční limit a viz výše je limit za více měsíců, takže jsem uvažovala špatně ..., děkuji vám :-)
a přeji pěkný den, díkybohu, že to advokát spočítal, protože s největší pravděpodobností bych na solidární daň zapomněla :-( u zaměstnanců se s tím totiž vůbec nesetkávám. Hezký den jo
>
já nevím, snad ne, zatím ji mám vypočtenou "v ruce", budu zadávat bohužel výplaty zpětně od ledna do března 2015 a doplácet v listopadu mzdy za září 2010 až září 2011 a tady poprvé "vyskočí" solidární daň, proto mám spočtené v ruce a musím zadat do systému nejspíše do listopadových mezd ...? Sociálka požaduje jeho mzdový list za rok 2015, jelikož za I. Q 2015 má doplacenu mzdu a nyní doplácím znovu v listopadu. Nevím jak se to dělá, mzdy mám za všechny měsíce uzavřené a když odemknu a zadám zpětně I. Q i listopad, mzdy se přepočtou spolu s odvody, které zkraje roku byly jinak než budou nyní s tím dodatečným zúčtováním. Napadá vás prosím něco, na co bych si měla dát pozor :-( opravné přehledy za říjen už jsem posílala,protože doplatek mzdy za I.Q 2015 obdržel bývalý z-ec zase až v říjnu - to je mazec a nyní právě doplácím v listopadu doplatek za minulé roky a budu muset asi také udělat opravný přehled za listopad ... pořád je něco, co se učím :-) :-(
ivo, děkuji tehdy za reakci, jen doplňuji info ze školení - mělo prý být bez odvodu solidární daně (nenapsala jsem, že to byl doplatek za 2010-2011 to mě nenapadlo), jelikož v té době ještě nebyla stanovena, ale díky přechodným ustanovením ji stejně zaplatí poplatník při podání DAP. mně to ale nevadí, že jsme SD odvedli, ono je nakonec lepší odvést, co vím, jak se k tomu zachová kontrola zase za pár let .... mějte se pěkně
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.