Re: nedodržení výplatního termínu
No, pro někoho, kdo musí do určitého data zaplatit např. nájem, splátku úvěru a pod. a peníze docházejí neustále později, tak to problém být může, ale v podstatě můžete jenom apelovat na zaměstnavatele, aby pokud možno posílal peníze v termínu. Jinak nemůžete podle mne dělat nic.
Já nevím, jestli je opravdu pro všechny problém udělat si aspoň jednoměsíční rezervu? Není to rýpání, opravdu mě to zajímá, jestli je to fakt nemožné. Pak by neměl být problém, jestli mi přijde mzda 15 nebo 20.
Mmch, manželovi chodí mzda 28.-30. den v měsíci, hypotéku máme 25, a nenadělá nic. Je rád, že má práci a tu mzdu dostane.
Aha, já si vždycky myslela, že "zaplatit částku určenou zaměstnancem na svůj náklad a nebezpečí na jeden platební účet určený zaměstnancem, a to nejpozději v pravidelném termínu výplaty mzdy" znamená, že ten den musí dát příkaz do banky.
Zase jsem chytřejší.
To sice může, ale předpokládá to určitou finanční hotovost na právníka, soudy a také reálný předpoklad , že brzo tohle zaměstnání mít nebude. A pokud má peníze na právníky, rozhodně mu zpoždění 1 den, i když každý měsíc, nemůže dělat takové problémy. Jistě, zaměstnavatel by měl termín dodržovat, ovšem ruku na srdce, myslíte, že zaměstnanec také 100% využívá pracovní dobu jen k práci pro zaměstnavatele ? Myslím, že tohle by ještě mohlo být ve vzájemné toleranci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.