Re: Kontrolní hlášení
Nevím.
http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/d-placeni-dani/2015_Informace-k-vyplneni-kontrolniho-hlaseni-DPH.pdf
Strana 12, dole.
Obdobně do
součtu pro stanovení limitu vstupují také osvobozená plnění (nebo, která nejsou
předmětem daně apod.) uváděná na daňovém dokladu spolu se zdanitelnými plněními podle § 108 odst. 1
písm. a) zákona o DPH.
S tím dopisováním řidičem jsem po tom také pátral..
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1347444
Re: Kontrolní hlášení a fa od PNS
Tápu jestli se mohu stejně souhrnně dívat na doklad od PNS?
Faktura např. z číslem 12345 obsahuje část 12345/A, kde je vyčísleno zvlášť s rozpisem základu daně a dph za dodané zboží, dále má část 12345/B nazvanou jako ODD opět se samostatným základem daně a dph a někdy i 12345/C obsahující bonusy. Samotná úvodní část obsahuje jen částku k zaplacení bez rozpisu základu a dph.
Zde nevím, když bude část A více jak 10tisíc, ale celkově bude doklad pod 10tisíc kam zařadit.
V současnosti rozděluji jen v případě přelomu zdaňovacího období, když je např. datum vystavení 1.10. a DUZP 30.9., tak část B k ODD mám v září a část A za běžný doklad až v říjnu.
děkuji za případné názory
To jsme na tom stejně, my ty faktury máme malé, zatím vždy je část A i část B do 10 tis. Kč. Dívala jsem se do historie a v roce 2012 tady jedna paní taky řešila do jakého měsíce dát DPH z ODD a dostala odpověď, že až obdrží doklad. Paní Martino, ten paragraf to říká jasně, ale to v ruce nemám ještě fakturu. Váš FÚ to viděl?
Na kontrole bratr nebyl. Všechny doklady - částka k platbě je do 10tisíc, ale občas se tam vyskytne doklad, kde je část A nad 10 tisíc.
Na školení na kterém jsem byla tento týden, tak Ing. Langerová zmiňovala ODD versus KH.
Správně se to má dát do období ve kterém vím o opravě a ne až okamžikem držení dokladu.
Uváděla nám příklad, když fa bude postupovat jak se má a do KH dá ODD v určité částce s nějakým číslem dokladu. Potom až bude mít v držení ODD a bude se částka či číslo dokladu lišit, tak bude muset podat následné KH a dodatečné DP.
Já jedu na školení v lednu, tak už si sepisuji, na co se zeptám.
V případě PNS fakturu z přelomu období obdržím vždy na začátku měsíce, takže část za ODD dám tedy do měsíce, kterého se týká i se správnou částkou a číslem dokladu, v té době já ještě nemám uzavřené DPH za předchozí měsíc, většinou uzavírám kolem 15. v měsíci.
Ze začátku jsem ty doklady evidovala také až ke dni obdržení a dodatečné jsem nedávala, protože to nebyly zase tak hrozné částky.
A na webu jsem našla tento dotaz
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=837869
A pokud by se měl rozdělovat každý doklad, tak tím pádem i do KH
>>>>>
>>>>>>Na kontrole bratr nebyl. Všechny doklady - částka k
>>>>>>platbě je do 10tisíc, ale občas se tam vyskytne
>>>>>>doklad,
>>>>>>kde je část A nad 10 tisíc.
>>>>>>
>>>>>>Na školení na kterém jsem byla tento týden, tak Ing.
>>>>>>Langerová zmiňovala ODD versus KH.
>>>>>>Správně se to má dát do období ve kterém vím o opravě
>>>>>>a ne až okamžikem držení dokladu.
>>>>>>Uváděla nám příklad, když fa bude postupovat jak se
>>>>>>má
>>>>>>a do KH dá ODD v určité částce s nějakým číslem
>>>>>>dokladu. Potom až bude mít v držení ODD a bude se
>>>>>>částka či
>>>>>>číslo dokladu lišit, tak bude muset podat následné KH
>>>>>>a dodatečné DP.
>>>>>>
>>
>>Ze začátku jsem ty doklady evidovala také až ke dni
>>obdržení a dodatečné jsem nedávala, protože to nebyly
>>zase tak hrozné částky.
>>
>>A na webu jsem našla
>>tento
>>dotaz
>>http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=837869
>>
>>A pokud by se měl rozdělovat každý doklad, tak tím
>>pádem i do KH
>Já jsem měsíční, tak moc času na zjišťování nebude,
>paní Martino a vy lahve a přepravky v trafice asi
>nemáte, že?
To ne
Ale u jiného hospoda, tak tam obaly mám, ale pivovar to ma shrnuto do jednoho rozpisu základu a daně. A shoduje se mi duzp a datum vystaveni/obdržení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.