Re: FA se splat. po novém roce-jak s FIN
Moc dotazu nerozumím, ale protože už je dnes 17.12. a návrh musí vyset na úřední desce 15 dnů, tak zřejmě do konce roku nebudete mít rozpočet schválený a budete řešit rozpočtové provizorium.
Pokud příjmy rozpočtu budou menší než výdaje, tak rozdíl budete mít na financování položka 8115.
Jedná se o náklady letošního nebo příštího roku? Podle toho bude účtováno.
na 5171 - opravy a udržování, ale jak jste mi radil s POL 8115-jak konkrétně to zaúčtovat?-teď mi přišla FA, platit se bude příští rok s tím, že rozpočet nebude příští rok vyrovnaný?? Nezlobte se, dělám to opravdu chvíli skoro bez zaučení a jsem na to sama...proto potřebuji návod jak pro hlupáky, abych věděla co, kde a jak zaúčtovat, když mi to bude přecházet do dalšího roku
Ano, je možné, že schválíte rozpočet nevyrovnaný, o položce 8115 se nebude účtovat, tu budete pořizovat do rozpočtu, nejdříve by to chtělo si prostudovat co je oprava a co technické zhodnocení, předpokládám, že jste nějaká malá obec a nemáte odbor např. stavební, který by vám přesně řekl co je oprava a co TZ.
Podívejte se na tyto stránky, určitě vám to pomůže při sestavení rozpočtu i při samotném účtování:
http://www.obecuctuje.cz/index.php
Muste si uvědomit, že FINka není totéž co výsledovka. Faktura vám vstoupí do hospodaření letošního roku, platba v lednu 2016 do FINky roku 2016. Pokud jste tento výdaj měli v rozpočtu letošního roku tak vám peníze zůstanou nevyčerpané a musíte s tento výdaj zapracovat do rozpočetu roku 2016.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.