Re: KH a vydané faktury
Ale "neplátci" Vám v A4 neprojdou, bude to hlásit pravděpodobně nepropustnou chybu, která neumožní odeslání.
V. Uskutečnění plnění pro neplátce DPH – konečného spotřebitele
http://www.financnisprava.cz/cs/dane-a-pojistne/dane/dan-z-pridane-hodnoty/kontrolni-hlaseni-DPH/dotazy-a-odpovedi
Neplátce - osoba povinná k dani, dokonce i právnické osoby nepovinné k dani skutečně patří podle Pokynů do A4 (samozřejmě nad 10.000,-). Musíte ovšem zadat DIČ podle daňového řádu, aby to prošlo. Kde ho seženete, Pokyny už neřeší. Bohužel neexistuje ani žádná možnost, jak najít pro zadané IČO odpovídající DIČ podle daňového řádu.
Pokud budete mít DIČ a faktura bude na více než 10.000 patří do A4. Pokud nebudete mít DIČ a odběratelem je fyzická osoba, pak bez ohledu na částku dáte do A5. Pokud nebudete mít DIČ, odběratelem je právnická osoba a faktura bude do 10.000 včetně, dáte do A5. Pokud nebudete mít DIČ, odběratelem je právnická osoba a faktura bude nad 10.000, pak začnete shánět její DIČ podle daňového řádu. Tak to alespoň chápu já.
A v pohodě to není nikdy. 24 hodin denně, 7 dní v týdnu budete žít v neustálém napětí, jestli Vám CML právě v tomto okamžiku nepíše výzvu. Nebudete si moct dovolit odjet na dovolenou, v noci začnete trpět nespavostí a nakonec skončíte v Bohnicích. Vy můžete mít všechno v pořádku, chyba bude u protistrany a stejně dostanete výzvu, na kterou musíte do 5 kalendářních dnů reagovat, jinak Vám CML vysmahne pokutu 30.000! Obzvlášť pikantní to bude před dlouhými víkendy jako jsou například Velikonoce, začátek července, kdy jsou dva svátky hned po sobě, nebo Vánoce...
Mimochodem, právě před chvílí mi přišel mail, že mám cosi v datové schránce. V rámci tréninku na příští rok se tam ale podívám až v pondělí;-))
Ano, moc a moc děkuji za krásné a pochopitelné vysvětlení.... já už mám náběh na ty Bohnice, myslím, že se tam nejméně polovina z nás sejdeme. Ale stejně to nevyřeší můj problém..... nemám za sebe zatím záskok, takže i když budu v Bohnicích, CML to nezajímá....... díky a hezké a pohodové Vánoce.
Re: KH a Bohnice
Jančo,
do Bohnic se nechystám. Je potřeba aktivně čelit zvůli vládnoucí chásky.
Předpokládám, že všichni Vaši klienti mají zřízenu DS. Tím máte 10+5 dní na odpověď na výzvu.
Zřiďte si pro jednotlivé DS Kukátko, abyste věděla, co za přípis od OVM dorazilo a přitom byste neotevřela samotnou zprávu.
Klienty je potřeba naučit odpověď na výzvu "trvám na původním KH". Tím se získá další čas.
Je velká šance, že bude amnestie za první měsíce aplikace KH.
Do Bohnic by patřili ti, kdo takovou zrůdnost vymysleli a kdo o ní průběžně opakovaně podávají zprávy, které jsou velmi opatrně řečeno nepřesné.
Hezký den a pěkné Vánoce.
Re: KH a Kukátko
>Pokud budete mít DIČ a faktura bude na více než 10.000
>patří do A4. Pokud nebudete mít DIČ a odběratelem je
>fyzická osoba, pak bez ohledu na částku dáte do A5.
>Pokud nebudete mít DIČ, odběratelem je právnická osoba a
>faktura bude do 10.000 včetně, dáte do A5. Pokud
>nebudete mít DIČ, odběratelem je právnická osoba a faktura
>bude nad 10.000, pak začnete shánět její DIČ podle
>daňového řádu. Tak to alespoň chápu já.
>A v pohodě to není nikdy. 24 hodin denně, 7 dní v
>týdnu budete žít v neustálém napětí, jestli Vám CML právě
>v tomto okamžiku nepíše výzvu. Nebudete si moct
>dovolit odjet na dovolenou, v noci začnete trpět nespavostí
>a nakonec skončíte v Bohnicích. Vy můžete mít všechno
>v pořádku, chyba bude u protistrany a stejně dostanete
>výzvu, na kterou musíte do 5 kalendářních dnů
>reagovat, jinak Vám CML vysmahne pokutu 30.000! Obzvlášť
>pikantní to bude před dlouhými víkendy jako jsou například
>Velikonoce, začátek července, kdy jsou dva svátky hned
>po sobě, nebo Vánoce...
>Mimochodem, právě před chvílí mi přišel mail, že mám
>cosi v datové schránce. V rámci tréninku na příští rok
>se tam ale podívám až v pondělí;-))
>
Vladimíre,
pokud byste měl zřízeno Kukátko (vstup do DS bez práva číst zprávy), tak již dnes můžete vědět, zda v DS není pokračování komiksu o Krátilovi či jiný výron inteligence od GFŘ.
Každý svého štěstí strůjcem. :-))
Hezký den a pěkné Vánoce.
Ano, máte pravdu. Vím, že o Kukátku se tu psalo již v minulosti, jen jsem na to v předvánočním shonu a radovánkami spojeným s KH trochu pozapomněl.
Takže: máme DS pro PO, mám do ní zřízen standardní přístup ze zákona jako jednatel společnosti. Mohu tedy požádat o zřízení ještě jednoho účtu na své jméno pouze s funkcí nahlížení (Kukátko)? Je k tomu zapotřebí nějaké zvláštní oprávnění (např. administrátorské)? Žádost se podává přímo z DS? Je ještě něco, co bych měl vědět?
Vím, že otázek je mnoho, některé zde již padly, pohříchu bez odpovědi (nebo jsem je nezaregistroval). V každém případě předem děkuji a přeji hezké svátky a bohatého Ježíška.
Vladimíre,
osvětu ohledně Kukátka tu šířím již nějakou dobu.
Nezkoušel jsem to, ale z logiky věci se domnívám, že jedna fyzická osoba nemůže mít plný a zároveň omezený přístup do jedné DS. Já jsem Kukátko vždy zřizoval na nějakou jinou osobu.
Vstoupil jsem do DS jako jednatel a postupně jsem klikal:
Přejít na seznam dodaných zpráv
Nastavení
Seznam uživatelů
Přidat uživatele
V Oprávnění
a) nezatrhávat - číst zprávy
- číst zprávy do vlastních rukou
b) zatrhnout - posílat zprávy
- zobrazovat seznamy a dodejky
- vyhledávat schránky
Pokračovat
Vytvořit
Odeslat
Do 3 dnů na adresu osoby z omezenými právy přišly z Českých Budějovic z PSČ 370 20 přístupové údaje. Potom pouze změnit heslo.
Pokud máte více zpráv do DS a nechcete ji vybírat, tak si pouze pro zasílání výzev ke KH zřiďte samostatnou DS, kterou nazývám Pošťák.
Berte KH jako příležitost, kdy se např. více seznámíte s možnostmi DS, které již několik let využíváte v základním nastavení ale nevyužíváte více možností.
Není KH úžasné, že nám bystří mozek? Je úžasné! :-))
Hezký den, příjemné Vánoce a pevné nervy do roku 2016!
Jančo,
pokud si odběratel uplatní na vstupu, uvede Vaše DIČ a Vy nebudete mít na výstupu, tak výzva velmi pravděpodobně přijde.
Takže bude velmi vhodné u DD nad 10 000 Kč zjišťovat DIČ. Že je to problematické nikoho nezajímá, oni honí kolotočáře a když se kácí les tak létají třísky. :-))
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.