Re: co můžou způsobit hloupé účetní na b
To je od vás hezké, že dáte odkaz na výrok soudu, určitě pro mnohé poučné.
Nemohla byste také v rámci vaší práce a znalostí odpovědět na tu spoustu dotazů a obav z kontrolního hlášení? Dnes a denně spousta účetních tady řeší problémy z praxe, tak by se zrovna váš náhled na věc velice hodil.
1234a, je řada lidí na BC, kteří radí fundovaně. Nevím proč jsem z toho pochopila, že na BC se dávají zejména nefundované rady. Ale možná to bylo jen neobratně napsáno.
Mj. problém je jinde, řada účetních musí znát v podstatě vše, každý úředník ovšem zná jen tu svou malou oblast. To není nic proti Vám, jen konstatuji, že to tak obecně je.
to jste špatně pochopila:-) mě zarazilo, že i po tak dlouhé době, kdy tu šířila ta "účetní" nesmysly, mě přijde plakat paní, že "to přece psali na BC". od té doby naštěstí ona i pár dalších stejného ražení zmizly se svými radami a pokud se tu někdo podobný objeví, většinou ho někdo fundovaný opraví:-) ale bohužel už hodně lidí s DE díky nevedení skladové evidence zaplakalo...
já také musím znát "všechno", bohužel. a asi i mnohem víc, než účetní. To, že není KH moje parketa neznamená, že o něm nemusím nic vědět, spíš naopak. Jen se necítím na to v téhle oblasti radit. jo takhle kontroly (DPH, DP, DSL...), DŘ, řetězce, fiktivní či předražené reklamy,... to je moje parketa:-)
1234a, prosím o odpovêď - co musí případné kontrole z FÚ předložit OSVČ, vedoucí daňovou evidenci, není plátce DPH, uplatňuje výdaje %, obor činnosti výškové práce (tzn. Úprava a čištění fasád, oken atd, prostě práce na laně nebo na plošině ve výškách, někdy musí nakoupit nějaké prostředky, které při té práci spotřebuje).
paní, že "to přece psali na BC". od té
>>doby
>
>1234a, prosím o odpovêď - co musí případné kontrole z
>FÚ předložit OSVČ, vedoucí daňovou evidenci, není
>plátce DPH, uplatňuje výdaje %, obor činnosti výškové
>práce (tzn. Úprava a čištění fasád, oken atd, prostě
>práce na laně nebo na plošině ve výškách, někdy musí
>nakoupit nějaké prostředky, které při té práci spotřebuje).
proč vede DE když uplatňuje %?
u procent zejména evidenci příjmů, výpisy z účtů, faktury vydané
Pro případnou kontrolu ze živnosťáku též:
§31/(3) Podnikatel je povinen prokázat kontrolnímu orgánu na jeho žádost a v jím stanovené lhůtě způsob nabytí prodávaného zboží nebo materiálu používaného k poskytování služeb.
Na toto se zapomíná (při výdajích %) a pak nastává ďyveňý.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.