Re: Exekuce
Není pravda. Exekuce má VŽDY přednost! Dokonce i před alimenty, které mají zase přednost před ostatními platbami.
Nikdo Vám zde však nenapsal nejzásadnější:
Exekuci Vám žádný investor (nebankovní) nevyplatí. I subjekty, které poskytuj půjčky nebankovní, nahlížejí do CEE, a to vždy!
Pro Animnam: v roce 2016 je nezabavitelná částka na povinného 6178,67 a na vyživovanou osobu 1544,67.
Pokud ale počítáte srážku ze mzdy za prosinec, pak na povinného = 6118 Kč a na vyživovanou osobu = 1529,50 Kč. Celkem tedy 7647,50 Kč.
9483 - 7647,50 = 1835,5
z toho 1/3 = 612 Kč (= srážka).
No hlavně, že jste poradila. Navíc nevím, o jakém "voze" zde mluvíte! Pokud má dotyčný (je vedlejší, zda zaměstnanec) exekuci, jak bylo uvedeno, má přednost před ostatními standard. splátkami (věřiteli). Dále je jasné, že bude chtít dotyčný situaci řešit, PROTO mu byla poskytnuta informace, aby nevěřil nabídkám např. s poplatky předem, protože každý - i nebankovní subjekt nahlíží do CEE! A následně zde Kara uvedl velmi podrobná čísla. Nechápu, o jaké "koze" zde mluvíte! Pokud chcete dotyčnému poradit něco jiného, namísto této nemístné poznámce tak můžete učinit!
>>>Četla jsem několikrát a řekla bych: "Jeden o koze a
>>>druhý o voze."
>>
>>No hlavně, že jste poradila. Navíc nevím, o jakém
>>"voze" zde mluvíte! Pokud má dotyčný (je vedlejší,
>>zda
>>zaměstnanec) exekuci, jak bylo uvedeno, má přednost
>>před
>>ostatními standard. splátkami (věřiteli). Dále je
>>jasné, že bude chtít dotyčný situaci řešit, PROTO mu
>>byla
>>poskytnuta informace, aby nevěřil nabídkám např. s
>>poplatky předem, protože každý - i nebankovní subjekt
>>nahlíží do CEE! A následně zde Kara uvedl velmi
>>podrobná
>>čísla. Nechápu, o jaké "koze" zde mluvíte! Pokud
>>chcete dotyčnému poradit něco jiného, namísto této
>>nemístné
>>poznámce tak můžete učinit!
>Dotaz byl na to,jak se zaměstnankyni spočítá srážka
>exekuce. To je "koza". A tu Kara zodpověděla. A "vůz" je
>vaše plácání o nějakém CEE, nabídkách atd. - prostě
>jste "mimo mísu".
Tak přesně tito "zprostředkovatelé", kteří melou hovadiny, jako "RenataH" a žadatelům "pomůžou" tak, že pak klient končí u nás ještě ve větších sr...! Když neumíte seriózně reagovat vážená "Renato", tak se do diskuse nepřipojujte!
Opouštím tuto diskusi, protože sice dobře začala, nyní se však připojují blbky, které si hrajou na chytré a melou zde jen kraviny a pomluvy těch, kteří se naopak snaží alespoň poradit, varovat před úv. podvodníky atd. Co jste vážená Renato VY poradila? Nebo... raději neraďte!
Člověk, který si nepamatuje ani jak se sám jmenuje, jednou je Hron a podruhé Rataj, tak ten mne rozhodně může nazvat blbkou, aniž by mne urazil. Vaše informace můžou zajímat zaměstnance, ale pro mzdovou jsou nepodstatné. A myslím, že zrovna Kara a RenataH má s exekucemi zkušeností víc, než je jim milé.
Zcela jistě Vám věřím :) Vážená, v kanceláři nás sedí poněkud více. V době, kdy jsme se připojili k diskusi, jsme v kanceláři byli již pouze dva. Nevidím sebemenší důvod, proč by se měl kolega podepisovat mým jménem! Nyní jsem ještě pro zvědavost před odjezdem z kanclu kouknul, zda není nějaká reakce a ono ano, a dokonce od té, která nedokázala ze sebe vysoukat nic rozumného! Pouze kecy a pomlouvání ostatních! Tyto má každá nejraději! A když kouknu zpětně, tak Kara věřím, že ano, ale u RenataH řeknu jediné: chudáci klienti! :)
Zítra si tu už povídejte s HH, tímto pro mne tyto stupidní reakce končí, tím spíše ti, kteří tu dělají chytré, přitom pouze pomlouvají. Pokud se i konkrétně Vy takto chováte ke svým klientům, pak je mi jich nejen líto, ale už se nedivím, že pak končí u nás, kdy jsou ještě ve větším průšvihu!
A ještě ta představa, že v jedné kanceláři sedí takových se stejným slovníkem a stejnými reakcemi víc, to musí být mazec. A přitom stačilo tak málo, pořádně přečíst dotaz, odpovědět, že sice výši srážky na exekuci spočítat neumím (na to se tazatelka ptala), ale můžu upozornit na případné nabídky na ...... před kterými se má mít tazatel na pozoru.
Ani ne tazatel, protože tazatelem byla účetní, které nikdo žádné nabídky (na oddlužení apod.) dělat nebude. Ale jinak se přiznám, že jsem ten první příspěvek od Rataje nepochopila. On reagoval slovy : "není pravda". Co není pravda? Atd. Účetní se ptá, jaká je nezabavitelná částka a jak má vypočítat exekuční srážku a on na tuto otázku reaguje nesmyslnou odpovědí a ještě ostatní uráží.
Rataj s Hronem budou jiste ostri chlapci, bohuzel placaji nesmysly v kazde vete k tematu. Ja jen upozornim k dotazu - spravne by vam mel prijit exekucni prikaz - pouhy platebni rozkaz na zamestnance vas k nicemu nezavazuje a pokud nechcete zamestnanci zpusobit skodu, tak srazky neprovadejte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.