Re: Hudební vystoupení v restauraci
Vy už jste to rozebírala, navíc níže píšete
Pane Drbale,
právěže NETUŠÍM NIC, proto jsem se ptala. Chtěla jsem pouze odpověď ano/ne, za předpokladu, že se akce uskutečnila, tak jak jsem uváděla dříve (večerní vystoupení kapely se záměrem přilákat více zákazníků, nejednalo se o žádnou speciální akci pro zaměstnance nebo kohokoliv jiného).
V zákoně o DzP jsem se o tom nic nedočetla, nejsem daňový poradce a s takovým účetním případem jsem se ještě nesetkala, proto jsem se ptala.
Prostě jsem jen chtěla vědět názor někoho dalšího, kdo se s tímto třeba setkal. Rozhodně zde nechci řešit, kdo ponese následky apod....
Těžko Vám někdo poradí jednoznačné ano nebo ne,
a to s ohledem na §5 a §2950 nového obč. zákoníku.
Ano, rozebírala, ale vznesla jsem dotaz znovu, protože to nikam nevedlo...
Mně stačilo pouze říci, že to není jednoznačné, případně odkaz na nějaký §, jak uvádíte vy, nevěděla jsem, čeho se chytnout.
Nevím, proč reaguje sáhodlouze někdo, kdo stejně nedokáže poradit... případně proč rovnou nenapíše nevím, ptejte se jinde...
Každopádně děkuji za vaši reakci.
Deniso, jsem daňový poradce. Pokud Vám rady na BC foru nestačí, pak vyhledejte placeného daňového poradce a předložte mu doklady, které máte.
Ty § uváděné jsou z jiného soudku.
§ 5
(1) Kdo se veřejně nebo ve styku s jinou osobou přihlásí k odbornému výkonu jako příslušník určitého povolání nebo stavu, dává tím najevo, že je schopen jednat se znalostí a pečlivostí, která je s jeho povoláním nebo stavem spojena. Jedná-li bez této odborné péče, jde to k jeho tíži.
§ 2950 Škoda způsobená informací nebo radou
Kdo se hlásí jako příslušník určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu nebo jinak vystupuje jako odborník, nahradí škodu, způsobí-li ji neúplnou nebo nesprávnou informací nebo škodlivou radou danou za odměnu v záležitosti svého vědění nebo dovednosti. Jinak se hradí jen škoda, kterou někdo informací nebo radou způsobil vědomě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.