Re: OT: neprošlo zátěžovými testy
Mně by zajímalo, jestli paní VH (které jinak děkuji za právnické rady, ale v tom vlákně mně její příspěvek dost zarazil) už změnila názor. Tehdy psala: "...denně kydají hnůj, šiří poplašné zprávy a otravují svými nepodloženými domněnkami." Byla to diskuze ze 7.11. KH agresivita daňové správy roste.
Karo, normální smrtelník (byť je to právník) si nedokáže představit, jaký je to pro odbornou veřejnost stres, když čím více známe, studujeme a snažíme se nepřehlédnout vše důležité, je nám to platné jak "mrtvému zimník", když se podmínky mění nejen za pochodu, ale každou minutou a také retroaktivně. Navíc na nikom si nic nevysoudíme, když spadne systém a my neodešleme v termínu požadované. Úředníkům se škoda nedává k náhradě.
Přesně. Já tomu nevěřím od začátku, že to nespadne. Jen mě pořád zajímá, kdo bude platit pokutu za neodeslání při jejich chybě - já nebo poplatník nebo mi ji odpustí!? :-) To budou mít vyděláno hned na začátku. A to oproti evidenci vozidel tady budou lítat miliony dat.... Tak hodně úspěchů nám všem :-)
Také jsem byla docela v klidu, protože vím, že v prvních několika měsících 2016 nebudeme mít nic k vyplnění do KH, tak že jsem se v zákoně dočetla, že nebude povinnost podávat KH. Potom jsme narazila na odpovědi na dotazy na vebu FS a zjistila jsem, že když nic nepošlu, přijde mi automaticky výzva a budu muset stejně odkliknout, že nemáme povinnost. A když ji prošvihnu tak co? Povinnost k vyplnění KH žádná, ale pokuta za nepotvrzení jistě ano. Přitom si myslím, že spousta poplatníků by i to KH skousla v případě, že by se nabíhalo postupně a bez těch šibeničních lhůt a nesmyslných pokut, teprve až by všechno fungovala jak se patří, mohly by se nasadit případné pokuty a zkrátit lhůty a bylo by to bez stresu v pohodě.
JJ, já jsem volala na Fú a potřebovala jsem radu a paní mě řekla, že si mám zavolat až příští týden, protože jdou na školení a pokud to bude vědět, tak mě odpoví, takže v tom všem bude pěkný chaos a ještě když mě vyzvou, že mám KH chybu, tak nakonec nebudu vědět, jestli ji tam fakt mám či ne, jestli se nespletly.
Doufám, že ze začátku nebudou hned pokutovat, každý je jen člověk a může pochybit.A co ,když onemocním a nebudu moci hned do datovky a zrovna, tam přijde od nich zpráva, že mám něco doložit a prošvihnu termín.....no třeba za půl roku budou zase změny, protože se jim nebude něco zdát.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.