Re: KH - plnění pro neplátce nad 10.000K
Platí pro daňové doklady nad 10.000,-Kč
V okamžiku, kdy se z nich z nerůznějších důvodu stanou plátci DPH, tak budou po Vás vyžadovat opravu dokladu a doplnění jejich DIČ. Když jim doklad opravíte, musíte podat následné Kontrolní hlášení. Když jim doklad neopravíte a oni přesto odpočet DPH z dokladu uplatní a uvedou do svého Kontrolního hlášení, dorazí k Vám nepříjemná "Výzva" z FÚ
Názor Finanční správy (ovšem jak dlouho bude platit, kdo ví ..)
Strana 14, cca uprostřed
http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/d-placeni-dani/2015_Pokyny-k-vyplneni-kontrolniho-hlaseni-DPH.pdf
Souhlasím, že plnění nad 10000 podnikatelům/neplátcům patří do KH-A4 , ale když se k tomu dodavateli nepřiznají ...? Údaje k odpočtu DPH 12 měsíců zpětně při registraci se do KH neuvádějí, tak jedině při nesplnění zákonné registrační povinnosti a takových případů snad nebude tolik.
V tom odkaze se píše toto:
DPPD je *datum povinnosti přiznat daň: u § 44 – se jedná o datum doručení daňového dokladu nebo písemného oznámení dlužníkovi.
Takže když mi přijde doklad poštou, kde je 31.12.2015 DUZP, datum vystavení 2.1.2016 a já jsem dopis obdržela např 4.1.2016, co tedy do toho řádku uvedu? Datum doručení? tedy 4.1.2016?
Motám se už i v tom, co jsem myslela, že je mi celkem jasné : -(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.