Re: Školkové / udržovací poplatek
Když si pozorně přečteme znění zákona, tak tam je uvedeno
"Výše slevy za umístění dítěte odpovídá výši výdajů prokazatelně vynaložených poplatníkem za u m í s t ě n í vyživovaného dítěte poplatníka v daném zdaňovacím období v předškolním zařízení.."
Za umístění, ne za chození.
Umístit znamená podle významu slova dát na určité místo(tedy dítě odvést nebo odvézt do školky). Úmyslem zákonodárce bylo ulehčit rodičům v poplatku, který má zahrnovat náklady na stravné a pod., což odpovídá tomu,že dítě,které odvedete do školky tyto náklady spotřebovává.Samozřejmě,že to nejsou veškeré vynaložené náklady,proto je tam hranice max.do výše platné měsíční minimální mzdy. Za dítě,které má odklepnuté přijmutí do školky až od února nemůže rodič platit náklady ,které vůbec nevznikly.
Problém bude asi v tom, že školka s "rezervací" místa pro dané dítě určité náklady má. A částečně je přenáší na rodiče.
Podle toho co píšete, by se musely od měsíčních poplatků odečíst poplatky za jednotlivé dny, kdy je dítě nemocné a do školky z toho důvodu nechodí.
. Dítě bylo přijato do školky, nástup jemožný po dovršení 3 let věku dítěte, což bude teď v
noru.
le aby měl místo ve školce, od září rodiče platí
platek za skolku, tzv.udržovací poplatek. Jak tskolkovnym v tomto případě? Může si rodič uplatnit
vu nebo nem
>>>>>
>>>>>Pokud mi rodič donese potvrzení o zaplacení
>>>>>školkovného, uplatním a dál nic nezkoumám.
>>>>Souhlasím. Zodpovednost za vystavené potvrzení má
>>>>školka. Postupuje protiprávně. Nejde o školkovné.
>>>
>>>
>>>Když si pozorně přečteme znění zákona, tak tam je
>>>uvedeno
>>>"Výše slevy za umístění dítěte odpovídá výši výdajů
>>>prokazatelně vynaložených poplatníkem za u m í s t
>>>ě
>>>n í vyživovaného dítěte poplatníka v daném
>>>zdaňovacím období v předškolním zařízení.."
>>>
>>>Za umístění, ne za chození.
>>>
>>Umístit znamená podle významu slova dát na určité
>>místo(tedy dítě odvést nebo odvézt do školky).
>>Úmyslem
>>zákonodárce bylo ulehčit rodičům v poplatku, který má
>>zahrnovat náklady na stravné a pod., což odpovídá
>>tomu,že
>>dítě,které odvedete do školky tyto náklady
>>spotřebovává.Samozřejmě,že to nejsou veškeré
>>vynaložené
>>náklady,proto je tam hranice max.do výše platné
>>měsíční
>>minimální mzdy. Za dítě,které má odklepnuté přijmutí
>>do
>>školky až od února nemůže rodič platit náklady
>>,které
>>vůbec nevznikly.
>
>Problém bude asi v tom, že školka s "rezervací" místa
>pro dané dítě určité náklady má. A částečně je
>přenáší na rodiče.
>
>Podle toho co píšete, by se musely od měsíčních
>poplatků odečíst poplatky za jednotlivé dny, kdy je dítě
>nemocné a do školky z toho důvodu nechodí.
>
>A vy předpokládáte,že školka naúčtuje náklady ,které nevznikly ? Za školku se pokud vím platilo a platí za dny, které tam je a ne paušálně.Jestli to tak není, tak mě z toho prosím, vyveďte. Budu ráda za Vaši odpověď,pokud znáte skutečnost v praxi. Děkuji.
U soukromé školky, se kterou jsem spolupracovala, jsem se s účtováním nákladů za dobu, kdy dítě bylo nemocné a do školky nepřišlo, nesetkala. Ale tam bylo vše zahrnuto do ceny za denní pobyt. Ale s udržovacím poplatkem jsem se setkala u více školek. Např. zde se píše
" Zavedení „udržovacího“ poplatku. Ve výjimečných případech je možné domluvit se na přerušení docházky. Z kapacitních důvodů je ale nutné uhradit 1000 Kč udržovací školné, kdy vám držíme místo na úkor jiných dětí. "
http://www.msantonie.cz/04-DS_NOVINKY.htm
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.