Re: opr.daň.doklad a kontrolní hlášení
také se mně to nezdá - dle mého nemůže být snad vystaven doklad dříve než nastalo DUZP - jedná se o zboží - nějaké dvd co dodávají k novinám a my jim to pak neprodané zase vracíme, a oni na to vystavují opravný DD ... napsala jsem jim, aby doklad opravili a dostala jsem tuto odpověď, proto se snažím dopátrat, jestli není v tomto nějaká změna ... děkuji
U ODD musí být DUZP den, kdy dorazilo odběrateli, správně by měl odběratel ODD potvrdit a dospat datum kdy přijal a poslat dodavateli, který doplní DUZP. Pokud mají hodně faktur bylo by to asi nereálné a tak to vymysleli takto, aby se jim schodovalo datum v KH.
Takto, to v ZDPH není.
Dodavatel si může snížit DPH až odběratel obdržel ODD a odběratel je povinen provést opravu v období, ve kterém se dozvěděl o okolnostech rozhodných pro vznik povinnosti opravu provést.
Ale souhlasím, že v souvislosti s KH budou ODD dle §42 a §43 (tam dodatečné př. a KH následné celé znova) náročné, zejména z hlediska ev.č.d. a stanovení "shodného" DPPD.
Takto, to v ZDPH není.
Dodavatel si může snížit DPH až odběratel obdržel ODD a odběratel je povinen provést opravu v období, ve kterém se dozvěděl o okolnostech rozhodných pro vznik povinnosti opravu provést.
Ale souhlasím, že v souvislosti s KH budou ODD dle §42 a §43 (tam dodatečné př. a KH následné celé znova) náročné, zejména z hlediska ev.č.d. a stanovení "shodného" DPPD.
děkuji, dle mého toto mělo asi nějak nahradit potvrzení o převzetí opr.DD (nic jiného mně nenapadá), protože mi napsala ještě toto:
"DUZP - opravného daň. dokladu - je rovno datumu vystavení + 3 pracovní dny, a je to datum, kdy budeme mít my (myšleno ta firma) dobropis v kontrolním hlášení " ale takto to je dle mého nesmysl
>>>>>dobrý den,
>>>>>
>>>>>prosím pomůže mi někdo pomoci pochopit, proč nám
>>>>>dodavatel nyní vystavil opravný daň. doklad s datem
>>>>>vystavení 7.1.16 a DUZP 12.1.16 - je to prý kvůli
>>>>>kontrolnímu
>>>>>hlášení (konkrétně nám sdělili, že DUZP opravného
>>>>>dokladu je rovno datumu vystavení + 3 prac. dny z
>>>>>důvodu
>>>>>doručení odběrateli), je to takto v pořádku ??
>>>>>děkuji a přeji příjemný den
>>>>To mají nějaké zmatené.
>>>>Co bylo řešeno tím opravným dokladem?
>děkuji, dle mého toto mělo asi nějak nahradit
>potvrzení o převzetí opr.DD (nic jiného mně nenapadá), protože
>mi napsala ještě toto:
>"DUZP - opravného daň. dokladu - je rovno datumu
>vystavení + 3 pracovní dny, a je to datum, kdy budeme mít
>my (myšleno ta firma) dobropis v kontrolním hlášení "
>ale takto to je dle mého nesmysl
Milá L***, zkuste se podívat, jak to řeší jinde. Např.
http://kc.pns.cz/legislativni-zmeny-od-roku-2016/
Jinak se k Vám musím také přidat, uvádět dopředu do opravného daňového dokladu datum, kdy druhá strana doklad přijde, není dle mého názoru rozumné. Pokud nemáte druhou stranu přes chodbu a doklad hned nedonesete do podatelny :-)
V dotazech na stránkách Finanční správy jsou k tomu příklady
X. Opravy výše daně dle §42 zákona o DPH
http://www.financnisprava.cz/cs/dane-a-pojistne/dane/dan-z-pridane-hodnoty/kontrolni-hlaseni-DPH/dotazy-a-odpovedi
Jen se obávám, že u Vás to bude ještě složitější. Protože vrátit odpočet DPH musíte pravděpodobně dřív, než dostanete doklad z druhé strany.
>>>>>>>>dodavatel nyní vystavil opravný daň. doklad s datem
>>>>>>>>vystavení 7.1.16 a DUZP 12.1.16 - je to prý kvůli
>>>>>>>>kontrolnímu
>>>>>>>>hlášení (konkrétně nám sdělili, že DUZP opravného
>>>>>>>>dokladu je rovno datumu vystavení + 3 prac. dny z
>>>>>>>>důvodu
>>>>>>>>doručení odběrateli), je to takto v pořádku ??
>>>>>>>>děkuji a přeji příjemný den
>>>>>>>To mají nějaké zmatené.
>>>>>>>Co bylo řešeno tím opravným dokladem?
>>>
>>>
>>>http://kc.pns.cz/legislativni-zmeny-od-roku-2016/
>>>
>>>Jinak se k Vám musím také přidat, uvádět dopředu do
>>>opravného daňového dokladu datum, kdy druhá strana
>>>doklad přijde, není dle mého názoru rozumné. Pokud
>>>nemáte
>>>druhou stranu přes chodbu a doklad hned nedonesete do
>>>podatelny :-)
>>>V dotazech na stránkách Finanční správy jsou k tomu
>>>příklady
>>>X. Opravy výše daně dle §42
>>>>zákona
>>>>o
>>>>DPH
>>>http://www.financnisprava.cz/cs/dane-a-pojistne/dane/dan-z-pridane-hodnoty/kontrolni-hlaseni-DPH/dotazy-a-odpovedi
>>>
>>>Jen se obávám, že u Vás to bude ještě složitější.
>>>Protože vrátit odpočet DPH musíte pravděpodobně dřív,
>>>než
>>>dostanete doklad z druhé strany.
>>>
>>nám bylo na školení doporučeno zasílat ODD emailem,
>>kde je jistota, že bude druhé straně doručen ve
>>stejný
>>den.
>
>U nás máme ten samý případ. Datum vystavení 7.1., DUZP
>na dokladu 12.1.2016,ale zboží jsme vraceli ve
>12/2015. Vůbec nevím co s tím. Podle mě bych měla uvést do
>přiznání za prosinec, kdy jsme zboží vrátili.
no a to já ani nevím, kdy se přesně zboží vracelo ... ke mně se dostane už jen tento doklad, je to fakt šílené, a tato firma si to ještě vyvěsí na svých stránkách že takto to bude dělat a my s tím nic neuděláme a doklady nám posílají e-maielm, takže ty 3 dny na doručení opravdu nechápu ... prostě na to kašlu a budu to dělat jak chtějí oni, bych asi přišla už o nervy z tohoto :) díky všem za reakce, aspoň mně trochu uklidnilo, že v tom nejsem sama
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.