Re: Nákup služby z USA, my s.r.o. neplát
Dobrý den, alli, u Vás jsem doufala, že se ozvete. Pročítala jsem tady diskuze a Vy jste vždy vše rozřešila. :-) Děkuji! Problém je, že faktura je z 30.11., ale k nám se dostala ke konci roku. Tak snad nebude FÚ vadit, že přiznání za 11/2015, pošleme až teď.
Ještě se Vás zeptám, jestli náhodou nevíte. Jednatel tuto fakturu uhradil ze svého soukromého účtu (věčný problém jednatelů) a pak si na svůj účet přeposlal o 3,-- kč méně. Já teď řeším, jak to vyřešit :-), jakým kurzem, jak s kurzovým rozdílem a hlavně s těmi 3,-- kč?!
Nebudete vědět? Už jsem mu napsala, aby mi dal opis platby ze soukromého účtu. Tak čekám. :-( Moc děkuji
Ale když jsme fakturu obdrželi ke konci roku, tedy v prosinci, měla by spadat do přiznání za prosinec. Je pravda, že ji jednatel uhradil 30.11. (ze soukromého účtu) na základě pokynu k platbě, ale fakturu jsme měli v prosinci.
Není to velká částka (cca 741,--), ale i tak nadělá starostí. Teď řeším ještě proúčtování té úhrady.
nezáleží, kdy máte k dispozici fakturu, ale kdy buď došlo k plnění nebo kdy dostal dodavatel úhradu (dle mého názoru ji dostal až v prosinci, když platil 30.11. do USA)
o jaké jde služby? je na faktuře nějaké datum?
vy se ale nedjříve ptala, zda nebude vadit, že podáte přiznání za 11/2015 a teď píšete o přiznání za 12/2015 - proto jsem na dřívější dotaz odpověděla, jaké sankce vám mohou hrozit
Já vím ... já právě nejdříve zvažovala, že to dáme do 11/2015, ale na druhou stranu si říkám, že faktura opravdu přišla 12/2015. Ověřovala jsem si ještě účel platby a správně to je "blokační poplatek za ověření karty".
Na faktuře je datum 30.11.2015
Já vím. S registračním jsem mluvila.
Ta registrace mě určitě jednou nemine. Teď držím v ruce další fakturu z USA za on-line prostor pro ukládání dat v Googlu. Jedná se o předplatné. Na faktuře je uvedena USA daň 0,42. Celková částka faktury 2,41 USD. :-D :-D A tolik práce s tím!! :-S
Právě jsem to konzultovala s ředitelem registračního
>>>>>>>>oddělení a shodli jsme se, že se jedná o §54 e). :-)
>>>>>>>v tom případě jste se zbytečně reg. k DPH jako osoba
>>>>>>>ident. k DPH
>>>>>>
>>>>>>Já vím. S registračním jsem mluvila.
>>>>>>Ta registrace mě určitě jednou nemine. Teď držím v
>>>>>>ruce další fakturu z USA za on-line prostor pro
>>>>>>ukládání
>>>>>>dat v Googlu. Jedná se o předplatné. Na faktuře je
>>>>>>uvedena USA daň 0,42. Celková částka faktury 2,41
>>>>>>USD.
>>>>>>:-D :-D A tolik práce s tím!! :-S
>>>>>a uvedli jste své DIČ, když vám vyfakturovali USA
>>>>>daň?
>>>>
>>>>Neuvedli.
>>>a vaše firma tam uvedena je? nebo je to na jméno
>>>jednatele?
>>Název společnosti nenapsali, ale je tam uvedená
>>adresa
>>společnosti.
>>Naše IČ uvedené taky není.
>dle mého názoru by se měl uvést do ř. 12 základ daně
>bez americké daně (kurz k DUZP nebo úhrady) a spočítat
>DPH 21%
Alli, moc Vám děkuji!!!
Včera nám přišlo rozhodnutí o registraci k DPH. Ale k té faktuře viz výše, zřejmě musím ještě poslat přihlášku jako identif. osoba?!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.