Re: Zaměst. studenta VŠ - dlouhodobě/výh
Děkuji, ale DPP má omezení počtem hodin, což by nebyl problém, ale taky tím, že nemůže být na opakující se činnost a na celý rok. Pamatuji si to dobře?
Pokud má student víc jak 26 let, už musí platit z DPP při výdělku do 10000,-/měsíc SP a DP? Děkuji moc, nečekala jsem tak rychlou odpověď. Děkuji.
>Děkuji, ale DPP má omezení počtem hodin, což by nebyl
>problém, ale taky tím, že nemůže být na opakující se
>činnost a na celý rok. Pamatuji si to dobře?
Omezení 300 hodinami za rok tam je, ale opakující se činnost to být může. To už se neřeší spoustu let.
>Pokud má student víc jak 26 let, už musí platit z DPP
>při výdělku do 10000,-/měsíc SP a DP? Děkuji moc,
>nečekala jsem tak rychlou odpověď. Děkuji.
Pokud je studentovi víc jak 26 let, tak si u DPP do 10.000 musí platit ZP sám jako OBZP. SP se odvádí jen z příjmu.
Psala jste:
"Pokud má student víc jak 26 let, už musí platit z DPP při výdělku do 10000,-/měsíc SP a DP? "
Tak jsem odpověděla, že povinné minimum si musí zaplatit u své zdravotní pojišťovny sám, ale sociální se odvádí jen ze skutečného příjmu. Takže když nemá žádný pojištěný příjem, nic se neděje, důchodové nebo nemocenské pojištění si doplácet nemusí. Prostě po tu dobu není pojištěný. Důchodové si může platit dobrovolně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.