Re: Nástup po rodičovské a nemocenské
>Dobrý den,
>byla jsem nyní na rodičovské dovolené, která mi
>končila 10.1.2016. (do tří let věku dítěte)
>Od 05.1.2016 jsem v pracovní neschopnosti, která
>pravděpodobně bude trvat 2-3 měsíce. U zamtele mám smlouvu
>na dobu neurčitou.
>Prosím o radu.
>1)Jak je to s návratem do práce ? Mám nastoupit rovnou
>po ukončení neschopnosti?
kdy jindy?
Změnilo se něco pro mne,
>když jsem nenastoupila hned po skončení rodičovské ? ne
>2) Může mi dát zamtel výpověď v pracovní neschopnosti
>nebo až třeba po nástupu? A jakou - ihned nebo pouze
>pro nadbytečnost s nějakou výpovědní lhůtou?
V době nemoci vám může dát výpověď pouze kdyby se rušil nebo stěhoval . Pro nadbytečnost až po návratu. Pokaždé s 2měs. výpovědní dobou.
Děvčata, vždyť je přece rozdíl v tom, zda dostane výpověď protože byla pracovní pozice zrušena, nebo když dostane výpověď z důvodu, že se pracovní pozice zruší ... Mě by zajímalo, že budu po dobu výpovědi doma (s náhradou mzdy), nebo budu chodit do práce a pracovat.
Pokud ale tazatelka počítá s tím, že se jí nebude v práci něco líbit (třeba pracovní doba, která do doby nástupu na mateřskou nevadila) a že jí kvůli tomu dá zaměstnavatel výpověď + odstupné, tak to bude mít smůlu.
Byla jsem se samozřejmě domluvit, že mne po rodičovské vezme zamtel zpět, ale když jsem onemocněla, vzala někoho jiného a jsou tak trošku na mne naštvaní. Tak se bojím, že mne budou chtít asi propustit, tak se ptám.
Takže po ukončení neschopnosti normálně nastoupim do zaměstnání a holt budu čekat jestli dostanu výpověd nebo ne? Pochopila jsem, že na nemocenské tedy výpověď dostat nemůžu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.