Re: Ošetřovné na manželku po porodu
Pokud doktor posoudí, že není hospitalizace nutná, tak je matka propuštěna do domácího ošetřování a otec, pokud lékař vystaví OČR, může čerpat ošetřovné.
A když doktor OČR nevystaví, tak žádný jiný paragraf není na to, aby manžel mohl být s manželkou po porodu doma. Pouze jsi může vzít neplacené volno nebo dovolenou. Děkuji
Od narození dítěte může požádat o rodičovskou dovolenou. Tu mu zaměstnavatel musí poskytnout na tak dlouho, o kolik požádá, nejdéle do 3 let věku dítěte.
Dovolenou nebo neplacené volno zaměstnavatel dát může, ale nemusí.
Jj, neříkám, že to možné není. Jen se mi zdá, že je dneska každá těhotná nemocná a každá matka po porodu potřebuje ošetřování.
Samozřejmě, že až se to bude týkat mé rodiny, budu na to koukat jinak! :-)
Tak to moc gratuluji, já se už lekla, že nám odtud zmizíte pečovat o miminko. Ale děti jsou větší starost, vnoučátka víc už pro radost. Alespoň u mne teda jo. Tak si to pěkně užijte . Hezký den
No moc bych si nedělala iluze. Myslím, že i kdyby chtěli, nebudou mít možnost, budou se muset jó otáčet. Ale tak, sem tam, možná
tak to jste mě potěšila. To já si počkám, až bude mít vlastní dítě, pak se k nim nastěhuju a můžou nás krmit dohromady...
uvidíme, zda projde návrh, o kterém se nedávno mluvilo, že by se platilo několik dnů v prvních 6 týdnech života dítěte otci dítěte (platilo by se z dávek jako "ošetřovné"), aby se mohl starat o mimino společně s matkou. Ale teď je "ticho po pěšině"