Vlákno názorů k dotazu Práce při mateřské od jasná. - Re: práce při mateřské Můj názor je, že v...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 1. 2016 8:56

jasná. (neregistrovaný)

Re: práce při mateřské
    Můj názor je, že v šestinedělí by se pracovat nemělo. Můžete uzavří DPP, DPČ nebo prac. poměr, ale na jinou činnost než z které pobírá PPM.

• 1. 2. 2016 7:23

markkytka (neregistrovaný)

Re: práce při mateřské
    Já jsem to tedy opět jako z mnoha předešlých diskuzí nepochopila, takže před porodem a v šestinedělí se pracovat na DPP a DP4 nebo jiný pracovní poměr než ze kterého se čerpá mateřská smí nebo nesmí?? Že by se pracovat nemělo je z mnoha důvodů logické, ale je to tedy někde skutečně omezeno?

• 1. 2. 2016 10:01

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Re:DOPP,DPČ před porodem a v šestinedělí
    Pokud bychom i vynechali příspěvky, uvedené v dalších diskuzích např. ohledně obcházení zákona, budete dle mého názoru těžko hledat poskytovatele pracovně-lékařských služeb, který by uvedl do lékařského posudku uchazečky o zaměstnání, která je jeden-dva týdny před porodem nebo v šestinedělí, že je zdravotně způsobilá pro práce u zaměstnavatele.

Další otázkou je, zda může daný zaměstnavatel splnit všechny požadavky ZP, nařízení a vyhlášek. Ohledně kojení, dále např. ohledně toho, že prostory určené pro odpočinek těhotných a kojících zaměstnankyň musí umožňovat odpočinek vleže atd.
    262/2006 Sb., 180/2015 Sb., 361/2007 Sb., ...

Směrnice Rady o zavádění opatření pro zlepšení bezpečnosti a ochrany zdraví při práci těhotných zaměstnankyň a zaměstnankyň krátce po porodu nebo kojících zaměstnankyň (desátá směrnice ve smyslu čl. 16 odst. 1 směrnice 89/391/EHS)1 požaduje čerpání části mateřské dovolené povinně.

Nejsem ale právník. Zaměstnavatel určitě ale nějakého bude mít k dispozici a ten by měl relevantně poradit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).