Re: KH - semináře
Myslím, že to zvládnete sama, na této stránce je odkaz od " Lenka68 " Účetnictví bez starostí ", když si to pozorně přečtete, / je to odkaz v pravém rohu/ myslím, že na školení nemusíte, potom je tady i odkaz na video FÚ. KH není zas takový problém, jak se jeví.
Mě tam spíše zarazily pokuty, které si budeme muset hlídat.
Re: KH - semináře
Jiří, jestli Vám nevadí odkazovat na stránky, kde jsou chyby v "interpretaci Zákona o DPH", pak je to Vaše věc.
Nicméně napsat, že finanční úřad na pokuty nepošle PV a přesto je daňový subjekt musí zaplatit do 15 dní jsou už za hranou výkladu zákona od těchto "neprofesionálních"účetních.
Rozhodně bych nedoporučovala takovéto stránky, na nichž jsou podstatné chyby.
viz výběr z těchto stránek:
"§ 101h dělí pokuty do dvou kategorií – ty které vznikají automaticky ze zákona. Finanční úřad na ně "nepošle" výměr....."
Blábol o tom, že KH zvládne každý
Jiří4,
pokud Vám nevadí, že
1) neexistuje právně závazný předpis, který by stanovoval jak se má KH vyplnit
2) nezávazné vyprávěnky nazvané Informace ze 4.12.2015 jsou v rozporu se zákonem
3) SW FS obsahuje nesmyslné nepropustné chyby
tak skutečně KH "není až takový problém".
Tuto hloupost zatím šířili pouze pracovníci GFŘ a FS. Pracujete na GFŘ nebo na FS?
Hezký den!
Re: Blábol o tom, že KH zvládne každý
nechci se nikoho zastávat, chápu, že KH je z různých úhlů pohledů problematické, pro toho kdo to začíná studovat teď, asi problém.
faktur přijatých ,vydaných, pokladních dokladů máme v měsíci na tisíce, a kontrolní hlášení v protokolu nehlásí zatím žádné chyby, byly drobné-chybělo dič, nebo ref.platby, což se doplnilo, opravilo.
samozřejmě výzvy mohou chodit, jak to nebude sedě proti sobě, ale to se taky dohledá a doplní nebo potvrdní původní tvrzení.
ale je fakt, že se KH věnujeme už několik měsíců, vážnější problémy nevidím zatím žádné.
>>>>>Dobrý den, prosím Vás nemá někdo tušení zda je ještě
>>>>>možné v Karlovarském či Plzeňském kraji najít
>>>>>seminář-kurz na KH? Nabídka je vesměs Praha ale mám
>>>>>to
>>>>>docela z
>>>>>ruky. Nevíte? Moc děkuji...
>>>>
>>>>Myslím, že to zvládnete sama, na této stránce je
>>>>odkaz
>>>>od " Lenka68 " Účetnictví bez starostí ", když si to
>>>>pozorně přečtete, / je to odkaz v pravém rohu/
>>>>myslím,
>>>>že na školení nemusíte, potom je tady i odkaz na
>>>>video
>>>>FÚ. KH není zas takový problém, jak se jeví.
>>>>Mě tam spíše zarazily pokuty, které si budeme muset
>>>>hlídat.
>>>
>>>Jiří4,
>>>
>>>pokud Vám nevadí, že
>>>
>>>1) neexistuje právně závazný předpis, který by
>>>stanovoval jak se má KH vyplnit
>>>
>>>2) nezávazné vyprávěnky nazvané Informace ze
>>>4.12.2015
>>>jsou v rozporu se zákonem
>>>
>>>3) SW FS obsahuje nesmyslné nepropustné chyby
>>>
>>>tak skutečně KH "není až takový problém".
>>>
>>>Tuto hloupost zatím šířili pouze pracovníci GFŘ a FS.
>>>Pracujete na GFŘ nebo na FS?
>>>
>>>Hezký den!
>>
>>nechci se nikoho zastávat, chápu, že KH je z různých
>>úhlů pohledů problematické, pro toho kdo to začíná
>>studovat teď, asi problém.
>>faktur přijatých ,vydaných, pokladních dokladů máme v
>>měsíci na tisíce, a kontrolní hlášení v protokolu
>>nehlásí zatím žádné chyby, byly drobné-chybělo dič,
>>nebo
>>ref.platby, což se doplnilo, opravilo.
>>samozřejmě výzvy mohou chodit, jak to nebude sedě
>>proti sobě, ale to se taky dohledá a doplní nebo
>>potvrdní
>>původní tvrzení.
>>ale je fakt, že se KH věnujeme už několik měsíců,
>>vážnější problémy nevidím zatím žádné.
>No možná se projeví, až to podáte....
Mirko,
jestli to dokáže podat. Nepropustné chyby se prý odstraňují, ale....
Hezký den!
Jano N, vy můžete být výborně připravená, ale bohužel to nebude nic platné, pokud "protistrana" to "nějak" do KH nacpe.
Pak to bude i pro vás nepříjemné z hlediska výzev.
A další věc je, že nikdo neví, co to udělá při zátěži.
Ale nestěžuji si :-).
po načtení souboru v xml do EPa mi to hlásí před odesláním 2 propustné chyby, a jak jsem již psala výzvy budou chodit, ale musí se to zkontrolovat, popř. opravit nebo si trvat na svém. Že já blbec jsem napsala svůj názor, když lepší je asi skuhrat a trvale si stěžovat, pak má člověk hodně spřízněných duší, jen jsem chtěla napsal, že s tím nemáme problém - zatím. a prosím už nepiště reakce, koho jsem urazila se omlouvám
Jano N, to nesmíte tak brát :-). My bereme, že jste profesionál.
Jen jsem se pozastavila obecně, zrovna dnes kolegové řeší "nepropustnou fatální chybu", kdy je v kódu zastupující osoby zaměněno malé "c", za velké "C".
Podstata upozorňování na chyby v tomto fóru je přece, abychom co nejlépe KH zvládli bez úhony na zdraví.
Jano,
nejsem vztahovačný a tak ignoruji Vaše slova "KH je ...pro toho kdo to začíná studovat teď, asi problém."
KH se zabývám řadu měsíců, vynaložil jsem dost peněz a času na to, abych se částečně naučil jak podat informace vrchnosti, která neumí vybírat daně.
Navíc vrchnost soustavně lže o tom, jak je KH jednoduché a vlastně se nic neděje.
Samostatnou věcí jsou nesmyslné pokuty, patrně protiústavní.
Respektuji, že Vám nevadí, že Váš život řídí nějací ajťáci a anonymní tetky z GFŘ a nikoliv zákon.
Já takovou povahu nemám a neskutečně mě to .....
Ale neztěžuji si, zavedením KH dopadne FS kolotočáře, získá 80 miliard ročně a bude blaze.
Hezký den!
máte všichni pravdu, práce pro práci, užitek z toho bude ,nebude ,pro koho?? jen práce pro nás dole. tak si držme palce, ať to zvládnem a dále si radíme, doufám že i mě , až budu mít problémy a nebudu si vědět rady, což čekám každým okamžikem. taky všem hezlý den a pokud možno pohodu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.