Re: Počáteční stavy na účtech 314 a 315
Ano, máte pravdu - nejlepší by bylo to dohledat, ale opravdu není jak - odešli od paní účetní a měli mezi sebou dost ostrou přestřelku - však to znáte - někdy jsou lidé až moc horké hlavy.. Takže oni jí nezaplatili, že to nemá dobře a ona jim nedala účetnictví, že až zaplatí (chápu zase to, že dostali dost velkou pokutu od FÚ - ne že by to bylo špatně, ale protože na kontrolu nedorazila a oni si s tím nevěděli tak moc rady... Ale nechci o tom polemizovat - je to mezi nimi...). Takže nic nezjistím - musím si s tím poradit nějak... Nejde o významné částky, je to okolo 10 tisíc Kč, ale visí to tam. No a nejen tam, ale také jsem narazila ještě na účty 324 (žádná jiná zmínka není) a 325. Myslíte, že můžu také dát na 546 (nedaňově) a 648 daňově? Mockrát Vám děkuji!!!!!!
>>>>>>Dobrý večer,
>>>>>>
>>>>>>prosím máte někdo zkušenost, jak vyrušit účty 314 a
>>>>>>315? Zůstaly mi viset - vůbec nevím co s tím.
>>>>>>Vysvětlím
>>>>>>to: převzala jsem účetnictví na těchto účtech byly
>>>>>>počáteční stavy, ale nikde jinde jsem nic nenašla.
>>>>>>Účetnictví z minulých let nedostanu... Tak co s tím?
>>>>>>Přeci
>>>>>>mi nemůže viset celou existenční dobu tyto účty.
>>>>>>Prosím
>>>>>>o radu zkušenější!
>>>>>>
>>>>>>Děkuji
>>>>>Dobrý den, částky bych odepsala na účty 546 nebo 548,
>>>>>ale jako nedaňový náklad.
>Ale kde jste vzala zůstatky účtů? A když už máte
>odněkud zůstatky, nenašly by se i další informace?
Já bych si vzala minulé roky a hledala v obratech účtů, musela jsem to mockrát dělat, abych se něčeho dobrala. Zkuste to!
Já bych ráda, aby to bylo celé ok. Ale měla jsem natažené účetnictví toho roku (předešlé nemám k dispozici) a papíry také nemám. Takže počáteční stavy a rok 2015, nic víc... Ani nic víc nedostanu. Musím to prostě dát do pořádku alespoň v tomto roce. Ale mám přiznání k DPPO a rozvahu a výkaz ZaZ z minulých let. Takže vím, že tyto účty jsou tam stejné už od roku 2012 - žádné pohyby, takže to chci nějak zrušit nenásilně...
A to nemluvě, že vůbec nesedí účet 343. A to už je vše... A co prosím děláte, když nedohledáte chybu v 343, ale prostě Vám mají vracet z FÚ 60 tisíc a vám prostě účet 343 vykazuje 30 tisíc? Mám to ověřené na FÚ, že budou vracet 60... A já v roce 2015 mám vše OK - bylo to špatně už na začátku roku...
Všechny chyby lze zrušit v NEprospěch poplatníka - pak Vám to kontrola z FÚ nevyčte. Tj. buď proti MD 548 nedaňově nebo proti D 648 daňově. Pokud Vám tedy jde jen o to vyčistit účetnictví tak, aby FÚ nic nenamítal, tak toto můžete udělat. Ale správně byste fakt měla dohledat a pak případně udělat dodatečná přiznání k DPPO za min.roky a rozdíly proúčtovat proti 426 Jiný výsledek hospodaření minulých let...
Moc moc Vám děkuji za rady!!!! Přesně toto jsem si myslela, ale nejsem si jistá... Nemůžu udělat loňské roky, to bych vůbec netušila do jaké doby dojdu - mám to jen po rok 2012, co když to bylo i dříve? Takže to udělám letos a dám to nedaňově - jak jste psala, tak poškodím firmu, ale nejde o žádné horentní sumy, takže to udělám - nejvyšší je právě jen ta 343. Ostatní je celkem do 15 tisíc a navíc jsou v mínusu, takže jim to nijak neuškodí... Mockrát Vám všem děkuji!!!! Opravdu si toho vážím, že jsou zde i takoví lidé!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.