Re: Daňové zvýhodnění na dítě - manžel O
Ano, v zákoně se píše, pokud je druhý poplatník (zákonodárci si již všimli, že nejsou na světě pouze manželé) zaměstnaný, musíte chtít potvrzení jeho zaměstnavatele. A vůbec nic se nepíše o tom, co když není zaměstnaný (nejen osvč). Mě z toho plyne, že v tom případě po něm nemám chtít nic.
Vy jste asi ještě neměla kontrolu z FÚ na závislou činnost, že? Já ano, a můžu Vám říct, že chtěli úplně vše.... Proto se ptám, jestli stačí jen čestné prohlášení. To je to nejmenší, co pro to můžu udělat. A raději papír navíc, jak mít potom problémy...
Ano, kontrolu jsem už měla a vím, jak jsou přísní a důslední. S manželem OSVČ při daňovém zvýhodnění jsem se ještě nesetkala, tak se raději zeptám, třeba někdo tu zkušenost má.... proto snad diskusní forum je, ptát se.... netřeba se hned čílit...
Já se nečílím :)
Podle zákona nemůže mzdová po zaměstnanci chtít čp. Když to beruška z FÚ bude požadovat (a ony jsou velice vynalézavé v požadování a jejich fantazie je někdy neskutečná a nedá se předem dost dobře odhadnout ani na základě požadavků jiných berušek), tak jí to prostě dáte nebo se s ní budete hádat.
Je to jednoduché - kdo je partnerem zaměstnavatele?
Zaměstnanec, nebo jeho manžel?
Co se stane, když dostane zaměstnavatel Čestné prohlášení od manžela zaměstnavatele a toto prohlášení bude nepravdivé?
Manžel zaměstnance nemá vůbec žádné povinnosti vůči zaměstnavateli svého partnera - s nějakým čestným prohlášením ho může poslat víte kam ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.