Re: DPP
O výplatní pásky a potvrz. o zaměstnání jste si měla požádat. Protože je DPP jen na 300 hod./rok, je pravděpodobné, že jste pracovala nárazově, když se předávaly výplatní pásky , jste nebyla v práci, tak jste si je měla vyzvednout v době své přítomnosti na pracovišti. Pokud byl Váš příjem do 10tis. Kč/hr./měs., pak se nesráželo žádné ZP (SP), takže, pokud nejste v kat., za kterou je plátcem ZP stát, tak máte dluh na pojistném.
Byl to můj jediný příjem a měla jsem podepsané daňové prohlášení. Mám podezření, že zaměstnavatel pochybil a že porušuje zákon, protože jsem měla více, jak 10 000 Kč za měsíc a on mě na VZP ani nepřihlásil, pojistné už vůbec neodváděl, výplatnice nedával záměrně. Nevím, jak to mám řešit. Zda by pomohlo, kdybych na něj poslala třeba nějakou kontrolu?
Tak jestli jste měla nad 10tis. Kč/hr., tak mělo být sráženo a ODVÁDĚNO ZP,SP. Máte písemně sepsanou dohodu o PP? Jak Vám předával peníze? Na účet? Pokud ano, tak to byste mohla použít. Pokud Vám je dával na ruku, pak budete těžko dokládat, že jste tam vůbec dělala, pokud nemáte nic v ruce. Opravdu jste pracovala max. 300 hod./rok? Neporušovala jste zákon i Vy?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.