Vlákno názorů k dotazu Odešel mi PC i úč. program, jaký jiný? od Pix12 - Re: Odešel mi PC i úč. program, jaký...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 2. 2016 12:20

Pix12

Re: Odešel mi PC i úč. program, jaký jin
    Pohoda je skvělá, hlavně není myšoidní a dá se kompletně ovládat z klávesnice. Nejvíc oceňuji klonování zápisů, mně osobně to strašně práci urychluje a limituje to i nebezpečí chyb. Taky nám za celou dobu (máme dvě licence), nikde nezradila a nebyl problém, ani s funkčností, ani s aktualizacemi.

Jediná nevýhoda je, pokud máte více licencí a přenášíte zálohy z jedné na druhou, tak při obnově dat neumí vůbec porovnat stav dat se zálohou a chybí tu jakákoliv kontrola.

Jinak zálohování je fakt u účetní firmy životně důležité, zálohujeme denně a někdy i v průběhu dne a vždy postupně na několik generací médií. Ta pak máme uložena na více místech.

• 5. 2. 2016 13:03

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Při přenášení dat z jednoho PC do druhého řešíme tak, že posíláme data mailem a do zprávy uvedeme počet položek účetního deníku

Externí zálohovací zařízení je pro samostatnou externí účetní v dnešní době, řekla bych, nezbytností. Jen stále nedůvěřuji úložištím na netu.

• 5. 2. 2016 13:24

Pix12

Já jsem ještě víc paranoidní :-) zaeviduji si počet řádků v deníku plus stav pokladny, banky, závazků a pohledávek. To po obnově dat zkontroluji. Ale přenášíme si data z vlastních počítačů na hlavní PC, směrem ke klientům ne, takže zdržujeme jen sami sebe.

Jen si myslím, že by tohle mohla dělat Pohoda sama, vypsat obsah dat, porovnat je se zálohou, označit rozdíly a určit, která data jsou novější. Jako to umí perfektně třeba Účto Tichý a spol.

K úložištím na netu taky nějak nemám důvěru, to jsme na tom stejně, a tom mám vlastní webhosting. Co je doma, to se počítá. :-)

• 5. 2. 2016 16:51

Lindaa (neregistrovaný)

Děkuji všem za rady, stáhnu si tedy tu Pohodu startovací verzi Profi, nemáme zatím pohyby skladu (jen konečný zůstatek na skladu, co je tam už léta) a mzdy, takže zatím to bude myslím stačit, pak bych přpadně dokoupila ostrou verzi...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).