Re: Výpověď v půli měsíce a SP
Ale jsem protože mě štve, že lidi dělají práci, které naprosto nerozumí. Mám na mysli naprosto základní věci, aby bylo jasno! Správné vyjadřování je v této oblasti nezbytností. Výpověď je něco naprosto odlišného od dohody. Na to navíc, netřeba znalostí, stačí selský rozum, nebo trocha logiky.
To s vámi naprosto souhlasím, ale také by měli především dodržovat pravidla tohoto fóra
4) HLEDEJTE
Berte ohled na ostatní a neplýtvejte jejich časem. Než se zeptáte, zkuste najít odpověď pomocí odkazu "Vyhledávání". Snažte se nejdříve o problému něco nastudovat sami a pak se zeptejte na to, čemu nerozumíte nebo co jste nenašli. Málokomu se chce znovu a znovu odpovídat na jednoduché dotazy, na něž lze najít v diskuzi dostatek odpovědí. Lidé raději odpovídají tazatelům, kteří projevili alespoň nějakou snahu o nalezení řešení.
A kdybyste ho dodržela, tak byste otázku nikdy nemohla formulovat tak, jak jste učinila.
nemusíte se cítit dotčený/á, ti, co odpovídají, chtějí pomoci. A je na každém, jaké si vezme poučení. Jestliže zam-tel dá svému zam-ci "výpověď dohodou", "výpověď ve zkuš. době", tak je vidět, že Zákoník práce ani neotevřel, tudíž je možné (pravděpodobné), že pojmy jako zaručená mzda, příplatky..... jsou pro tohoto zam-tele "Španělskou vesnicí" a pak se diví, když narazí na zam-ce, který si nenechá vše líbit. Toť vše - jen upozornění, abyste (jako zam-tel) nenarazil/a.
tazatelka však napsala, že není mzdová účetní, že je to pro kolegu, bohužel napsala, "se zaměstnancem jsem se dohodli", což nás zmátlo. Ti co se nepohybují v tomto oboru, klidně použijí "výpověď dohodou" a nepřipadne jim to zvláštní. Spíš pro tazatelku pro příště, bych začala dotaz "můj kolega" a vyhneme se pak této pokračující diskuzi.
.
>tazatelka však napsala, že není mzdová účetní, že je
>to pro kolegu, bohužel napsala, "se zaměstnancem jsem
>se dohodli", což nás zmátlo. Ti co se nepohybují v
>tomto oboru, klidně použijí "výpověď dohodou" a nepřipadne
>jim to zvláštní. Spíš pro tazatelku pro příště, bych
>začala dotaz "můj kolega" a vyhneme se pak této
>pokračující diskuzi.
Ano máte pravdu....hledala jsem na netu a našla tuhle stránku, kde jsem pročetla pár příspěvků a viděla jak si tady radíte. ..zkusila jsem to s dotazem .... opravdu jsem se špatně vyjádřila..teď když jsem si zalovila na netu chápu, že jsem vás tak vytočila. ..nebylo to úmyslné. ...a děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.