Re: KH -datová schránka-tisknete doručen
Doručenky tisknu u všech podání datovkou. Zatím jsem ji nepotřebovala, ale předpokládám, že v případě ztráty podání či sporu by se podle čísel na doručence dalo dohledat, kam se to podání zatoulalo. Mám sice zálohu všech podání i v programu (používáme Recomando Profi), ale kdyby byl problém s technikou, mám ještě "papírovou" zálohu v šanonech :-)
Re: KH -datová schránka-tisknete doručen
Tohle všechno tisku a zálohuji při zasílání Přiznání na FÚ datovou schránkou:
· Přiznání / soubor pdf. – pro tisk a založení
· Přiznání / soubor xml. – pro zálohu v PC
· Odeslaná zpráva – Detail zprávy / soubor pdf. – pro tisk a založení
· Odeslaná zpráva – Detail zprávy / soubor ZFO - pro zálohu v PC
· Odeslaná zpráva – Detail zprávy – Doručenka / soubor pdf. – pro tisk a založení
· Odeslaná zpráva – Detail zprávy – Doručenka / soubor ZFO - pro zálohu v PC
Pokud posílám e-Podání na ČSSZ, tak ještě zprávy od ČSSZ
· z ČSSZ Dodaná zpráva – Detail zprávy – odpověď na e-Podání / soubor pdf. – pro tisk a založení
· z ČSSZ Dodaná zpráva – Detail zprávy – odpověď na e-Podání / soubor ZFO - pro zálohu v PC
· z ČSSZ Protokol o zpracování e-Podání / soubor xml. – pro zálohu v PC
· z ČSSZ Protokol o zpracování e-Podání / soubor HTML – pro tisk a založení
Re: KH - zálohování zfo
Ive,
doporučuji si soubory zfo zálohovat na několika lokálně oddělených médiích.
Např. v PC v kanceláři, na CD, na Flash disku. Jednak se může stát, že si klekne disk PC, nebo že PC někdo ukradne nebo že PC dozná jiné úhony. Mít zálohy na jednom místě je při dnešním stupni elektronizace rizikové.
Jak by řekl klasik: Zálohovat, zálohovat, zálohovat.
Hezký den!
Zdá se, že to přiznání je podružná záležitost. Důležitější je vytisknout k tomu ten štos papírů a zálohovat podání nejméně na tři média....
Ekonomka nestačí, chybí IT vzdělání. Lituju ty důchodce, kteří mají smůlu, že jsou plátci DPH a musí teď toto řešit...
Ive,
máte pravdu.
Dále musíte zapomenout na znalost práva.
Povinnosti v daňové oblasti ukládají IT pracovníci GFŘ a sepisovatelé různých anonymních vyprávěnek, které sice nemají povahu a formu právního předpisu, ale když se jimi nebudete řídit budete platit pokuty.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.