Re: OT:Platební kalendář_Finanční správa
http://www.financnisprava.cz/cs/dane-a-pojistne/dane/dan-z-pridane-hodnoty/kontrolni-hlaseni-DPH/dotazy-a-odpovedi
XVI. Platební a splátkový kalendář
Dotaz 1 – Splátkový kalendář
(zveřejněn 4.2.2016)
Dotaz 2 – Platební kalendář
(zveřejněn 4.2.2016)
Jak postupovat ve vykazování plnění uvedených na platebním kalendáři (zálohy na energie apod.)? A jak postupovat, když není hrazeno v souladu s rozpisem plateb dle platebního kalendáře?
Odpověď 2
Platební kalendář (PK) je zvláštní daňový doklad s náležitostmi dle § 31a zákona o DPH, který je vystaven pro poskytování úplat před uskutečněním zdanitelného plnění a má své evidenční číslo a je na něm rozpis plateb na předem stanovené období. Tento druh dokladu je v praxi vystavován především v případě pravidelných záloh, k jejichž vyúčtování dochází v delším časovém období, aby nemusel být vystavován samostatný daňový doklad na každou přijatou platbu.
V praxi mohou v souvislosti s platbami záloh dle platebního kalendáře vznikat různé situace – např.:
a) Odběratel zaplatí zálohu před termínem stanoveným v PK
b) Odběratel zaplatí zálohu v termínu stanoveném v PK
c) Odběratel zaplatí zálohu po termínu stanoveném v PK, ale před datem uskutečnění zdanitelného plnění (DUZP)
.......... pokračování na stránkách finanční správy .................
Tak jsem si to přečetla.
nevím teda jestli je doporučuváno neuplatnovat v jednotlivých měsícíCH
DPH na vstupu, ale až na základě vyúčtování?
když budu uplatnovat měsičně , tak je tedy jestli jsem dobře pochopila, možné jako DUZP uvést datum odepsání z našeho účtu.
(platíme pravidelně měsičně trvalým příkazem)
>Tak jsem si to přečetla.
>
>nevím teda jestli je doporučuváno neuplatnovat v
>jednotlivých měsícíCH
>DPH na vstupu, ale až na základě vyúčtování?
>
>když budu uplatnovat měsičně , tak je tedy jestli jsem
>dobře pochopila, možné jako DUZP uvést datum odepsání
>z našeho účtu.
>(platíme pravidelně měsičně trvalým příkazem)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.