Vlákno názorů k dotazu Krácený paušál na provoz vozidla od Vladimír 2 - Re: Krácený paušál na provoz vozidla ***********************************************Pane kolego. Můj...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 2. 2016 13:30

Vladimír 2

Re: Krácený paušál na provoz vozidla
    Pane kolego. Můj názor stále vychází z textu zákona 24/2/zf
    Používá-li poplatník některé silniční motorové vozidlo, u něhož uplatňuje paušální výdaj na dopravu, pouze zčásti k dosažení, zajištění a udržení zdanitelného příjmu, lze na takové silniční motorového vozidlo uplatnit pouze část paušálního výdaje na dopravu stanoveného dle předchozí věty ve výši 80 % této částky (dále jen "krácený paušální výdaj na dopravu"). Pokud poplatník u některého vozidla uplatní v souladu s předchozí větou krácený paušální výdaj na dopravu, potom pro účely tohoto zákona platí, že ostatní vozidla, u nichž poplatník v souladu s tímto ustanovením uplatní paušální výdaje na dopravu, užívá výlučně k dosažení, zajištění a udržení zdanitelných příjmů. Pro účely tohoto zákona se má za to, že poplatník užívá silniční motorové vozidlo, u kterého uplatňuje paušální výdaj na dopravu, výlučně k dosažení, zajištění nebo udržení zdanitelných příjmů, pokud tak prohlásí, není-li prokázáno jinak.

Upřu-li zrak na =užívá výlučně k dosažení,= tak to zřejmě znamená
    že nesmím jak přenechat (je zde uvedeno) tak ani pronajmout
    a pod., pouze používat výlučně k dosažení, zajištění a udržení zdanitelných příjmů SVÝCH!
    =se má za to, pokud tak prohlásí, není-li prokázáno jinak.=
    Takže jsem přesvědčen, že se jedná o obrácené garde, tj.
    že někdo (berňák) bude prokazovat, že to není tak jak prohlásil.

• 12. 2. 2016 20:52

Ondřej Drbal (neregistrovaný)

Já jsem také přesvědčen. Ale co už... Ať si dělají, co chtějí, že jo ;-)

• 12. 2. 2016 21:58

Vladimír 2

Ten prvotní názor mě spíše připomíná hru na tichou poštu
    kdy již při třetí "hubě je vše jiné Zde se možná jednalo
    o vozidlo v OM u kterého byl uplatněn odpočet DPH!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).