Re: POHODA datum KH
Tak že do řádku KH DPH neuvádím ZP z PF od dodavatele, ale datum kdy chci já uplatnit DPH ? Jen Vás poprosím FP vydaná dne 11.2. tentýž den i přijatá, ale ZP na fa je 31.1.2016
Jak vypsat datumy :
datum zápisu
datum odp./doruč
datum úč.případu
datum splatnosti - to je jasné
datum KH DPH
Teď jsu z toho fakt zmatená ... moc děkuji
U fa.přijatých zadávám do KH datum
>>>zdanitelného
>>>plnění které na fa.uvedl dodavatel. Fakturu jsem
>>>přijala 11.2., vydaná byla také 11.2. ale ZP má
>>>31.1.2016
>>>... do POHODY jsem uvedla datum zápisu, odp./doruč.,
>>>datum účetního případu 11.2. ovšem datum KH jsem
>>>zadala
>>>31.1.2016 tak jak je uvedeno ZP na faktuře, ale tato
>>>faktura mi do KH za leden 2016 nejde, co jsem zadala
>>>špatně ?
>>to máte ěpatně, datum KH je vlastně datum nároku na
>>uplatnění DPH (ve kterém měsíci budete mít v DPH, tak
>>to
>>bude také v tom měsíci v KH)... když to ve stručnosti
>>napíši
Paní IvetaL asi nepracuje v SW Pohoda. Její odpověď není, co se SW Pohoda týká, správná
>>datum KH je vlastně datum nároku na >>uplatnění DPH - není v tomto případě datum nárokuna odpočet DPH, jak píše paní IvetaL
..............
Fakturu jsem
>>>přijala 11.2., vydaná byla také 11.2. ale ZP má
>>>31.1.2016
>datum zápisu 11.02.2016
>datum odp./doruč 11.02.2016
>datum úč.případu 11.02.2016 (pokud tedy časově nerozlišujete měsíční náklady)
>datum splatnosti - to je jasné
>datum KH DPH 31.1.2016
datum odp./doruč = období, ve kterém bude tím odpočet podle přijatého dokladu v Přiznání k DPH a v Kontrolním hlášení. V tomto případě v únoru 2016
datum KH DPH = datum uvedený v řádku Kontrolního hlášení u dokladů nad 10.tis.Kč.
Můžete přijmout doklad s DUZP 31.1.2016 třeba až v březnu 2017, a stále do datumu KH DPH budete uvádět 31.1.2016
Odpočet DPH si uplatníte v přiznání za březen 2017 a doklad bude uveden v KH za březen 2017
Datum KH DPH = datum, které má dodavatel uvedený na daňovém dokladu jako datum zdanitelného plnění
Nemá vliv na účetnictví ani na odpočet DPH u odběratele
Bude "jen" uvedeno do Kontrolního hlášení v řádku DPPD (doklady nad 10.tis.Kč). Podle tohoto data bude CML uvedené plnění "párovat" s údaji v KH dodavatele
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.