Re: roční zúčtování záloh zpětně
Mzdová účtárna po vás žádné doklady ani požadovat nemusí. Pokud jste v prohlášení podepsala, že požadujete provést roční zúčtování za rok 2014(neplést s pouhým podpisem prohlášení poplatníka), tak je povinností zaměstnance doložit také do 15.2. (ve vašem případě do 15.2.2015) všechny doklady. Opravdu jste požádala o roční zúčtování za rok 2014?
Zřejmě jsem si měla roční zúčtování provést sama. Od 01/2014 do 11/2014 jsem byla zaměstnána, od 12/2015 do 02/2015 na ÚP a od 03/2015 zaměstnána u současného zaměstnavatele. Prohlášení jsem podepisovala dodatečně na začátku března - včetně oddílu III. Ale to tedy nestačí, jak píšete.
Nový zaměstnavatel Vám nemohl provést RZD za 2014, protože jste u něj v tom roce nebyla zaměstnaná. O RZD za 2014 jste si mohla požádat u toho předchozího zaměstnavatele. Ale to nevadí, nic nemáte zmeškáno. Vyžádejte si u něj (u toho zaměstnavatele, co jste u něj byla v roce 2014) potvrzení o zdanitelných příjmech a podejte řádné daňové přiznání. Daň Vám vrátí FÚ.
Kromě toho dnes naposled můžete požádat o RZD za rok 2015 svého současného zaměstnavatele (vyplněním str. 3 a 4 ve svém daňovém prohlášení).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.