Re: Faktura za odevzdané stravenky v DE
Dobrý den, myslím že toto řeší každá restaurace, která přijímá stravenky, bohužel zde na BC mi nikdo neodpověděl. Po poradě se známou, která pracuje v účetní firmě postupuji takto: fakturu zadávám do přijatých položkami -42225, 2575 + 540, celkem vyjde -39108. V KH je to v B2 - pouze výše provize a DPH.
Také tak účtuji. Tržbu dávám do peněžního deníku jednou měsíčně. A stravenky přes průběžné položky. Provizi do nákladů. Dle zdejších diskuzí to není správně z hlediska daně z příjmu v DE. Vím, že to tak dělá spousta restaurací buď přes průběžné položky nebo nedaňový příjem/nedaňový výdej. Prošlo mně to kontrolou FÚ, nic nenamítali.
Takže účtuji pořád stejně a taktéž se snažím zjistit zcela správný postup....
Já jsem nejdříve také účtovala přes nedaňový příjem/ výdaj, ale varianta přes průběžné položky mi přišla lepší a tak účtuji tak.
Těší mě, že to máte již zkontrolované od Fú a je to v pohodě.
Je to účtování čím dál tím složitější a složitější :-(
>>
>>>>>>>
>>>>>>>Dobrý večer, řeším nyní stejný problém, nevím si rady
>>>>>>>s fa od stejné firmy za stravenky, už víte jak na
>>>>>>>to???
>>>>>Já jsem také zaúčtovala takto u EDENRED
>>>>>U sodexha jsem zaúčtovala jen provizi do B3
>>Také tak účtuji. Tržbu dávám do peněžního deníku
>>jednou měsíčně. A stravenky přes průběžné položky.
>>Provizi
>>do nákladů. Dle zdejších diskuzí to není správně z
>>hlediska daně z příjmu v DE. Vím, že to tak dělá
>>spousta
>>restaurací buď přes průběžné položky nebo nedaňový
>>příjem/nedaňový výdej. Prošlo mně to kontrolou FÚ,
>>nic
>>nenamítali.
>>Takže účtuji pořád stejně a taktéž se snažím zjistit
>>zcela správný postup....
>Já jsem nejdříve také účtovala přes nedaňový příjem/
>výdaj, ale varianta přes průběžné položky mi přišla
>lepší a tak účtuji tak.
>Těší mě, že to máte již zkontrolované od Fú a je to v
>pohodě.
>Je to účtování čím dál tím složitější a složitější :-(
My odevzdáváme stravenky jednou týdně, Edenred nám vyplácí v hotovosti, Sodexho přes Makro. Tam ani přesně nevím kdy připíšou částku na konto Makra. Z hlediska DPH je účtování v pořádku a z hlediska daně z příjmu je to částka na konci roku, která není tak vysoká a já ji v podstatě dávám ke zdanění dříve než bych měla.
Dobrý den,
dnes mi došel mail od Edenred:
Variabilní symbol je pro účely kontrolního hlášení považován za evidenční číslo daňového dokladu a je označen v červeném oválku.
Hodnotu daňového dokladu naleznete v řádku Provize „Základ DPH“ a bude vykazována do 10 000 Kč v části A5 a nad 10 000 Kč v části A4.
Budete opravovat KH ???
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.